A múlté lett a kazincbarcikai Hősök kertje

Kazincbarcikán, a Kossuth út folytatásában, a Sajó partján hosszú évtizedekig fellelhető volt a Hősök kertje. Sajókazinc lakói azoknak az emlékére hozták létre ezt a kis emlékparkot, akik az I. világháborúban elestek.

További hírekért keresse fel hírportálunkat:https://www.hirozon.hu, vagy lájkolja facebook oldalunkat, ahol minden hír megjelenik:https://www.facebook.com/hirozon.hu


A négyzet alapú parkot fák szegélyezték, minden fa előtt állt egy-egy kis emlékoszlop, melyen annak az elhunyt sajókazinci katonának a neve szerepelt, akinek emlékére a fát ültették. A park középpontjában egy emlékmű állt.
Közel 20 évvel ezelőtt önkéntesekkel és a Kossuth út lakóival tettük rendbe a Hősök kertjét, abban bízva, hogy még hosszú-hosszú évtizedekig létezni fog a hősök tiszteletére létrehozott emlékpark.

A napokban kilátogattam a Hősök kertjébe, szomorú volt látni, hogy mára az enyészeté lett. Pedig anno, annak idején ez a gondozott terület fiatalok, családok számára is kedvelt hely volt, hiszen ezt a területet sosem öntötte el a Sajó.
Mára sem fák, sem emlékoszlopok, sem emlékmű felismerhető formájában nem létezik.
Pedig a mondás szerint: “Aki nem becsüli a múltját, annak nincs jelene. Jelen nélkül pedig nincs jövő.”

Szóval voltak a hősök, akiket egykoron tiszteltek. Voltak a hősök, az egykori hősök, akik emléke mára semmivé lett….

Egy bányász régió