Semmelweis napi ünnepség a Kazincbarcikai Kórházban

2021. június 10-én tartották a Semmelweis napi ünnepséget a Kazincbarcikai Kórházban. A dolgozókat és családtagjaikat Káli Tamásné ápolási igazgató köszöntötte.

Demeter Zoltán országgyűlési képviselő ünnepi beszédében kiemeltek az intézmény dolgozóinak áldozatos munkáját, melyet a járvány elleni védekezés időszakában nyújtottak. Köszönetet mondott azért az emberfeletti teljesítményért, amely hónapokon keresztül jellemezte az intézmény valamennyi dolgozóját. Elmondta azt is, hogy a mostani átszervezés nem érinti a betegellátást semmilyen formában, s erről a jövőben sincs szó.

Demeter Zoltán országgyűlési képviselő


Szitka Péter polgármester szintén köszönetet mondott a kórház dolgozóinak az elmúlt időszakban végzett munkájáért, s mint mondta, erről az áldozatos munkáról, emberi hozzáállásról csak a dicséret hangján lehet szólni.Szitka Péter polgármester két elismerést is átadott az ünnepségen. Káli Tamásné ápolási igazgató „Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevelét kapta, míg Tátrainé Csopják Évának, a laboratórum vezető asszisztensének  „Kazincbarcika Város Egészségügyéért díjat” adományozott.

Szitka Péter polgármester

Tóth Gábor a kórház főigazgatója szólt arról a hatalmas munkáról, amely az intézményre hárult az elmúlt időszakban. Mint ünnepi beszédében kiemelte,  a járvány elleni védekezés azért lehetett ilyen kiemelkedő színvonalú, mert az orvosok, ápolók mellett abban emberfeletti munkával vettek rész a kórház gazdasági részlegének, kiszolgáló egységeinek dolgozói is. Újjá formálta az intézmény közösségét az elmúlt időszak, s erre minden dolgozó büszke lehet. Köszöntőjét egy Gandhi idézettel zárta: „Önmagunk megtalálásának a legjobb módja, ha elveszünk mások szolgálatában.”

Az  ünnepség következő perceiben elismerő oklevelek átadására került sor. Kiemelkedő munkájukért elismerő oklevelet kaptak:

Covid 9.emeleti részleg 
Covid 8/A részleg 
Covid 8/B részleg 
Kléri Kinga 
Gere Dorottya
Smigerné Szmik Andrea 
Sebő Gábor 
Hajesz Károlyné 
Molnár Zoltánné 
Vargáné Czeglédi Ilona
Hospice Osztály 
Regeczné Csányi Nikoletta 
Balázs Sándorné 
Kállai Petra 
Oltópont dolgozói 
Belépési pont dolgozói 
Központi Fizioterápia
Belgyógyászati ambulancia
Fekéné Fancsalszki Beáta
Lénártné Csányi Erika
Benczéné Fónagy Andrea
Káli Tamásné

fb-share-icon