BorsodChem adomány: Jótékony testmozgással a gyermekekért

A Kolorfutáson került átadásra a BorsodChem adománya a Csillagfürt EGYMI Kazincbarcikai Tagintézménye részére, amely a munkavállalók összefogásával valósult meg. A Kihívás Hónapja alatt végzett „jótékony” testmozgás révén a Társaság támogatja az intézmény fogyatékkal élő tanulóinak fejlesztését.

A BorsodChem felelős foglalkoztatóként 2018-ban célul tűzte ki, hogy a munkavállalói biztonság-tudatosságának erősítését támogatva kiemelt hangsúlyt fektet az egészség-tudatosság fejlesztésére is. Ennek jegyében egy olyan komplex egészség- és mozgás programot dolgozott ki, amely szervezett keretek között fokozza a Vállalat és a munkavállalók elkötelezettségét ezen a téren.

Ennek egyik állomása volt a Magyar Szabadidősport Szövetség által a Kihívás Hónapja keretében meghirdetett „Magyarország Legsportosabb Munkahelye” címért folyó verseny. Ehhez a Társaság már második alkalommal csatlakozott, idén 16 csapattal. Amellett, hogy ezek egyike az április 28. és május 26. közötti időszakban végzett aktivitásaikkal az országos 214 induló közül az előkelő 2. helyen végzett – és ezzel a Társaság bekerült Magyarország legsportosabb munkahelyei közé, – a testmozgásra fordított erőfeszítéseik egy nemes célt is szolgáltak.

A tavalyi év folyamán indították útjára hagyományteremtő céllal az a kezdeményezést, hogy a munkavállalók szabadidős testmozgással összegyűjtött perceit a Vállalat pénzre váltva adományozásra fordítja. Ezt, látva az egészségügyi ellátórendszer koronavírus-járvány okozta leterheltségét akkor a Kazincbarcikai Mentőállomás támogatására ajánlották fel. Idén is kiválasztottak egy erre méltónak ítélt partnert, így a 78 munkavállalójuk sporttevékenységgel töltött 154.044 percét a Társaság pénzre váltva, 1.540.440 Ft értékű támogatással járult hozzá a Csillagfürt Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Kazincbarcikai Tagintézménye fogyatékkal élő tanulóinak fejlesztéséhez.

Az adomány ünnepélyes átadására a Kolorfesztivál Light – amelynek a BorsodChem arany fokozatú támogatója – zárásaként a 2021. augusztus 21-én megrendezett Kolorfutás keretében került sor, ahol az idén 74 taggal rajthoz álló vállalati csapat is teljesítette az egyes versenytávokat, közöttük a Csillagfutamot is, amelynek nevezési díjaiból befolyt teljes összeget szintén ennek az intézménynek ajánlották fel a szervezők. Az átadó eseményen a Csillagfürt EGYMI Kazincbarcikai Tagintézményének vezetője Hódosné Tatár Ildikó Eszter vett részt, a BorsodChem Zrt-t pedig Kruppa László vezérigazgató képviselte.

fb-share-icon