A Magyar Falu Programról konzultáltak a polgármesterek Bánhorvátiban

Gyopáros Alpár, a Magyar falu Program kormánybiztosa volt a vendég.

A környező települések polgármestereit látta vendégül Bánhorváti önkormányzata. A terítéken a Magyar Falu Program szerepelt.
A vendégeket Deák-Szinyéri József, Bánhorváti polgármestere köszöntötte, aki elmondta, hogy a település életében milyen komoly fejlesztéseket jelentett a Magyar Falu Program. Mint mondta, ez a program komoly fejlődési lehetőség a magyar vidék számára.

Deák-Szinyéri József polgármester

Ezt követően Demeter Zoltán országgyűlési képviselő szólt Magyar Falu Program eredményeiről. Elmondta, számára öröm, hogy választókörzetének minden települése sikeresen pályázott a Magyar Falu Program több fejlesztési lehetőségére. Önkormányzati intézmények (óvodák, iskolák, orvosi rendelők, utak, csapadékvíz elvezető árkok újultak meg.) Ő személyesen igyekezett támogatni minden olyan kezdeményezést, mely a települések életét tette jobbá. A magyar vidék fejlesztése nélkül nem lehet korszerű Magyarország.

Demeter Zoltán országgyűlési képviselő

Ezt követően Gyopáros Alpár, a Magyar Falu Program kormánybiztosa szólt a Magyar Falu Program céljairól. Beszélt arról, hogy a program első 10 évében meg kell újulnia minden településen az önkormányzati fenntartású intézményeknek, s meg kell valósítani minden olyan beruházást, amely a falu életélt jobbá, komfortosabbá teszi. Ne csak lakóhelye legyen az ott élőknek az adott település, hanem valódi otthona is.

Gyopáros Albert a jelen lévő polgármestereket tájékoztatta a program következő időszakának lehetőségeiről, majd előadása végén a polgármesterek kérdéseire, felvetéseire válaszolt.

Gyopáros Albert a Magyar Falu Program kormánybiztosa

Egy bányász régió