Új sorozat a National Geographictól: A 80-AS ÉVEK

(L-R) American businessman Steve Jobs (L), Chairman of Apple Computers, and John Sculley, Apple's president, pose with the new Macintosh personal computer. Number 2 in our Top Ten Commercials of the '80s, The Apple Macintosh. (Photo by Marilyn K. Yee/New York Times Co./Getty Images)

A National Geographic új, hatrészes sorozata nosztalgikus időutazásra hív egy legendás, felejthetetlen időszakba, mely kitörölhetetlen nyomot hagyott kollektív emlékezetünkben. Melyek voltak a 80-as évek legikonikusabb pillanatai, játékai, kütyüjei, reklámjai, gyorsételei és ruhadarabjai? Kövesd végig a 10-es listát, és közben idézd fel fiatalkorod jellegzetes ízeit, képeit, látványait és zenéit!

A te életedben is meghatározó időszakot jelentettek a 80-as évek? Vagy csak a szüleid elbeszéléseiből és korabeli felvételekből ismered e különleges időszak jellegzetes – ma már sok esetben megmosolyogtató eszközeit, reklámjait és ruhadarabjait? Ha szeretnél kiszakadni a pragmatikus 21. századból egy színes, jókedvű és fiatalos lendületű világba, tarts a National Geographic új, magával ragadó sorozatával, mely hat témakörben villantja fel a 80-as évek legjeit!

A színes és lebilincselő epizódokban Rob Lowe producer-műsorvezető a 80-as évek legemlékezetesebb pillanatait, kütyüit, játékait, gyorsételeit, reklámjait és ruhadarabjait villantja fel előttünk. Az MTV és az Apple Macintosh megalapításától a Teddy Ruxpin-mackók térhódításáig és a Wendy’s SuperBar éttermek diadalmenetéig a műsorban az időszak számtalan ikonikus jelenségével találkozhatunk, – többek közt olyan neves megszólalók segítségével, mint Ridley Scott, Tony Hawk, Amber Riley, Kevin Smith, Joan Collins, Tiffani Thiessen vagy épp Meat Loaf.

A játékokról szóló epizódban szakértők és vásárlók válaszolnak arra az izgalmas kérdésre, hogy a Rubik-kocka, miért ma is az életünk része, és minek köszönheti töretlen népszerűségét. Az epizódokból az is kiderül, hogy az Apple híres „1984” c. reklámfilmje hogyan kerülhetett adásba, és hogy Diana hercegnének volt egy titkos második esküvői ruhája. Ha szereted az efféle meglepő, ritkán hallott történeteket, és szívesen visszarepülnél az őket inspiráló varázslatos 80-as évekbe, tarts a National Geographic új hatrészes sorozatával!

A 80-as évek 10-es listája természetesen szubjektív, ám ezzel együtt a lehető legautentikusabb, hisz neves szakértők állították össze: Alvin Hall könyvszerző, pénzügyi tanácsadó; Brian Jay Jones életrajzíró, a popkultúra avatott ismerője; Jen Chaney könyvszerző, kritikus; Katie Puckrik televíziós műsorvezető; Jason King zenetudós; Robert Klara könyszerző, az Adweek főszerkesztője; Carla Hall séf, televíziós műsorvezető; és Steve Wozniak, az Appletársalapítója.

National Geographic sajtóközlemény

Egy bányász régió