A Védőnői Szolgálat épületét avatták Tardonán

Tardona valahol mindenkinek a szívében egy sajátos településként él Jókai Mór múltja miatt. Kazincbarcikáról is sokan járnak ide túrázni, ha máskor nem, a Jókai emléktúra során bizonyosan.
A mai avató ünnepségen Czakó Tivadar a település polgármestere köszöntőjében kiemelte, hogy erre az épületre nagy szükség volt, hiszen Tardonán emelkedik a születések száma, egyre több gyermek van a településen. A 17 millió Ft-ból megújult épület ezért fontos szerepet fog betölteni a tardonai gyermekek ellátásában.

Demeter Zoltán országgyűlési képviselő köszöntőjében kiemelte, hogy a gyermekek a jövőt jelentik.l Tardonán pedig a gyermekek növekvő száma azt jelenti, hogy a településnek nem csak múltja volt, jele van, hanem jövője is lesz.
Emlékeztetett arra, hogy a Magyar Falu Program keretében a választókerület minden településén komoly beruházások történtek, ami a vidék felzárkózását jelenti. A jövő is biztató, hiszen a gyermekek megfelelő ellátása érdekében Tardona egy 500 millió Ft-os pályázatot nyújtott be bölcsőde és óvod építésére.

-rizner-

Egy bányász régió