Boldván nem áll le a fejlődés: Ipari parkot avattak, turisztikai központot terveznek

Hétfő: óvodás gyerekek vették birtokukba Boldva központjában a Monostor téren az ÖKO-jurtát, ipari parkot avattak a település határában.

Magasabb szintre lépett a hétfői nappal Boldva fejlődése. Olyan ipari parkot adtak át, amelynek már van bérlője, hamarosan megkezdi a beruházásokat, a település vezetése pedig egy új és hatalmas beruházás tervein dolgozik. A Bódva partján turisztikai központ kiépítést tervezik, amely sokrétű szolgáltatást kínál majd.
Boldva, egy a sok község közül Borsodban, amely azonban tele van tervekkel, a helyiek pedig biztosak abban, hogy elképzeléseiket valóra tudják váltani. A magyar vidék egyik ikonja készül létrejönni Boldván? Erre – az elhatározottságot figyelembe véve- igen komoly esély van.

Az ipari park avató ünnepségén részt vett Bánné dr. Gál Boglárka a megyei közgyűlés elnöke, Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, Gadóczi Bertalan nyugalmazott jegyző, aki a beruházást koordinálta, menedzselte. Jelen voltak a kivitelező cégek képviselői, az ipari park bérlőjének, beruházójának vezetői, a település lakói.

Balról jobbra: Szabóné Tóth Judit Julianna polgármester, Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, Bánné dr. Gál Boglárka a megyei közgyűlés elnöke.

Szabóné Tóth Julianna Judit polgármester asszony köszöntőjében elmondta, hogy az ipari parkot még a település korábbi polgármestere álmodta meg, a kivitelezés azonban a mostani képviselő-testület feladatává vált.
Az ipari park munkát, biztosabb megélhetést jelent Boldva lakosságának.
Örömmel tájékoztatta a jelen lévőket, hogy az ipari park kapcsán kizárólagos bérleti szerződést kötöttek egy budapesti székhelyű céggel, így hamarosan megindulhatnak a beruházások.

Demeter Zoltán országgyűlési képviselő köszöntőjében kiemelte, hogy a mostani beruházás nem csak Boldva, hanem a térség települései számára is kiemelkedő jelentőséggel bír. Munkát teremt, ami növeli a családok biztonságát. Ma a magyar vidék fejlesztése a kormányzat egyik kiemelt programja, s örömmel láthatjuk, hogy ennek egyik fontos eleme ma célba ért.

Bánné dr. Gál Boglárka a megyei közgyűlés elnöke szólt arról, hogy megyénk a 7. legkeresettebb megye a külföldi beruházók számára, az elmúlt 6 évben 48 nagy beruházás valósult meg 1000 milliárd Ft értékben.
A mai avató ünnepség kapcsán kiemelte, hogy egy térség, egy megye és az ott élők életszínvonalának javításához, fejlődéséhez gazdasági innovációra van szükség. Ehhez újabb és újabb munkahelyeket kell teremteni, amelyekhez újabb és újabb iparterületeknek kell létrejönniük, hogy azok vonzóvá tegyék az adott térséget a nagyvállalatok számára. Erre vállalkozott Boldva.

Gadóczi Bertalan, a település korábbi jegyzője, aki a pályázatot menedzselte, tájékoztatta a jelen lévővőket a beruházás teljes folyamatáról. Mint elmondta, a mai nappal infrastruktúrával ellátott ipari park jött létre, amely alkalmas arra, hogy a terület bérlője megkezdhesse beruházásait, és munkáját.

Az ipari parkot bérlő budapesti cég vezetője szólt arról, hogy évek óta együtt működnek Boldva vezetésével. A folyamat számukra nem volt könnyű, hiszen a pandémia 2 éve alatt sok minden nehézzé vált. Ennek ellenére elindult a külföldi technológiai folyamatok tanulmányozása, az üzemi tevékenységre történő felkészülés kapcsán pedig a képzések.
Ezek számukra fontos lépéseket jelentettek, hiszen a minőség biztosítása csak ezek alapján valósítható meg.
Megköszönte Boldva vezetésének segítő együttműködését, s kifejezte azt a reményét, hogy az itt élők boldogulását fogja szolgálni a megépülő feldolgozó üzem.
Szerkesztőségünk kérdésére elmondták, hogy juhok feldolgozása folyik majd az az üzemben, de a tenyésztés kapcsán is jelen lesznek a térség lakosságának életében.

-rizner-

Egy bányász régió