Május 21. Richter Egészségnap Edelényben

Május 21-én az edelényi Művelődési Központ előtti téren kerül megrendezésre a Richter Egészségváros. Az egészségtudatosságot és a betegségmegelőzést népszerűsítő rendezvénysorozat lehetőséget biztosít arra, hogy ingyen, előzetes időpont egyeztetése nélkül vegyenek részt a helyi lakosok egészségügyi szűréseken, tanácsadásokon.
A részvétellel ugyanakkor nemcsak a saját egészségükért tehetnek az eseményre látogatók, de a Koch Róbert Kórház és Rendelőintézetet is támogathatják. Hiszen minden szűrésért, tanácsadásért, meghallgatott előadásért 300 forint értékű adományponttal bővül a Richter Gedeon Nyrt. által felajánlott 3.500.000 forintos alapadomány. A lakosság aktivitásán múlik, sikerül-e elérni a nap végén a kitűzött adománycélt: a mammográfiás készülék beszerzését.

Az edelényi Richter Egészségváros programon szervezők több mint 30 sátorban ingyenes szűrésekkel, egészségügyi tanácsadásokkal és ismeretterjesztő előadásokkal, fitnesz- és családi programokkal várják a fiatalokat, felnőtteket és időseket egyaránt.

A mai sajtótájékoztatón a rendezvény fontosságáról beszéltek az érintett vezetők.

Molnár Oszkár Edelény polgármestere bízik abban, hogy sokan eljönnek a rendezvényre Edelényből és a környező településekről. Nagyon fontos a mai világban a szűrővizsgálatok igénybevétele, de most ezzel az érintettek hozzásegíthetik az edelényi Koch Róbert kórházat egy mammográfiás készülékhez is.

Dr. Szabó Melinda az edelényi Koch Róbert Kórház és Rendelőintézet főigazgatója a sajtótájékoztatón kiemelte a szűrővizsgálatok fontosságát. Mint mondta, az időben felismert betegség többségében gyógyítható, ezekhez adnak hasznos segítséget az ingyenes szűrővizsgálatok. Természetesen a kórház számára fontos, hogy sokan eljöjjenek, ezzel segíthetik valóra váltani a kitűzött célt, egy mammográfiás készülék beszerzését.

Gál-Olasz Sarolta a Richter Gedeon Nyrt. képviseletében az Egészségváros program küldetésérről beszélt. Kiemelte, hogy a Richter Egészségváros programsorozat keretében eddig 86 helyszínen, a Richter Gedeon Nyrt. alapadományát több mint 195 ezer résztvevő több mint 256 millió forinttal egészítette ki pusztán azzal, hogy részt vett az egészségügyi szűrővizsgálatokon, előadásokon vagy tanácsadásokon, így a 86 egészségügyi intézmény összesen több mint 446 millió forint támogatást kapott a gyógyszergyártótól 

Egy bányász régió