Segítségére sietett az ózdi nőnek, majd megverte a támadót – döntött a bíróság letartóztatásáról

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak az ózdi férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint életveszélyes sérüléseket okozott a sértettnek.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2022. augusztus 11-én a késő délutáni órákban – a közelben lakó hölgy ismerőse segélykiáltását hallva – bement annak ózdi házába, ahol észlelte a sértett ittas állapotát és a nővel szembeni erőszakos viselkedését. A terhelt nyomban az asszony segítségére sietett, a férfit elhúzta tőle és bántalmazni kezdte. A sértett az ütések következtében arccsonttörést, koponyatörést, két oldali sorozatbordatörést szenvedett, mely sérülések életveszélyesnek minősülnek.

A gyanúsított cselekménye alkalmas lehet életveszélyt okozó testi sértés bűntettének megállapítására, amely – bizonyítottság esetén – akár 8 évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

A bíróság álláspontja szerint tartani kell attól, hogy a terhelt a tanúk befolyásolásával vagy megfélemlítésével a bizonyítás lefolytatását meghiúsítaná, megnehezítené, továbbá reális annak a lehetősége is, hogy a férfi szabadlábon hagyása esetén újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

A bíróság fenti indokok miatt 2022. szeptember 17. napjáig elrendelte letartóztatását. 

A végzés nem végleges.

Egy bányász régió