Sikeres övvizsgát tettek a vadnai karatésok az európai szövetség elnöke előtt

Övvizsgát tartottak Vadnán  az Észak-Magyarországi Shotokan Karate Egyesület sportolói, akiket Lázi József 3. danos mester, edző készített fel a megmérettetésre.
A fiatalok illusztris vendég jelenlétében vizsgázhattak, hiszen jelen volt Juhász Ferenc, az európai szövetség elnöke is.

Juhász Ferenc neve közismert a karate sportágban. A hazai Shotokan Karate Szövetség elnöke, aki a világszövetségtől megkapta a 8. dant, s ezzel az eredménnyel egyedülálló hazánkban. Mindezeken túl a megalakult európai szövetség elnökének választották a csehországi közgyűlésen.

Mint elmondta, az európai szövetség megalakulása szükséges volt a kontinensviadalok szempontjából. Számára ez a megbízatás nyilván sok munkával fog járni, de bízik abban, hogy a hazai sportágnak is szóló elismerés sokat segít a shotokan karate hazai fejlődésében.

Arra a kérdésre, hogy a sportág jövőjét hogyan látja, az alábbiakat mondta.
Már az sokat jelent, hogy bekerültek a 16 kiemelt sportágba. S azzal, hogy az iskolai testnevelés része lett a küzdősportok oktatása is, számukra sokat jelent. A szövetség képzéseket indított a testnevelők számára. Örömteli, hogy ezeken a képzéseken sokan vesznek részt, ezzel bővülhet a fiatalok körében a karate oktatás.
A karate önvédelmi sport, egyéni teljesítményen alapul. Itt nincs lehetőség arra, hogy a hibát valamely más csapattárs korrigálja, mint a csapat sportágakban.
Ez megterhelő, de rengeteget jelent az önismeret, az egyéni felelősség és teljesítmény fejlesztése terén. Azok a fiatalok, akik  ezt a sportágat választják, magabiztosabbak, határozottabbak lesznek. Megtanulnak küzdeni. S ami szintén fontos, erősek, edzettek, egészségesek lesznek.
Ezért jó látni, amikor a fiatalok  övvizsgára jelentkeznek, mert ez egy megtett út fontos állomása, szembesülés a kemény munka eredményével.

Sikeres övvizsgát tett sportolók:
Kazai Áron Tamás -2. gyerek fokozat
Balogh Kevin -3. gyerek fokozat
Monyók Júlia -4. gyerek fokozat
Kondor Ákos -4. gyerek fokozat
Bubenkó Krisztián- 5. gyerek fokozat
Jónás Mózes -5. gyerek fokozat
Bényei Zoltán 8. -Kyu citromsárga öv
Kondor Mirtill 7. -Kyu narancssárga ÖV
Orosz Roland 7. -Kyu narancssárga ÖV
Rácz Róbert 8. -Kyu citromsárga öv

Egy bányász régió