FÁJ TELEPÜLÉSEN ÚJ 2 CSOPORTOS BÖLCSŐDE ÉPÜLT

Fáj Községi Önkormányzat a TOP-1.4.1-19 Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése c. pályázati felhívás keretében 100%-os támogatási intenzitású, vissza nem térítendő támogatásban részesült. A megítélt támogatás összege: 224 782 200 Ft.

Az önkormányzat tulajdonában álló ingatlanon (Fáj, Templom utca 28.) egy új építésű, 24 férőhelyes 2 csoportos bölcsőde valósult meg. A bölcsőde főzőkonyhával rendelkezik, valamint akadálymentes kialakítású az épület. 2 csoportszoba került kialakításra, melyekhez terasz tartozik. Megújuló energiaforrás keretében napelemek kerültek elhelyezésre az épületen. A projekt keretében eszközbeszerzés is megvalósult. A bölcsőde kialakításának igénye a lakosság részéről merült fel, ugyanis a településen korbábban a hároméves kor alatti gyermekek napközbeni ellátása és gondozása, illetőleg nevelése nem volt biztosított. Az új bölcsőde és tervezett szakmai programja a jogszabályi szakhatósági feltételeknek és helyi szükségleteknek megfelelően került megtervezésre. A bölcsőde helyiségeinek berendezése szigorú szabályokhoz kötött, hiszen alkalmazkodnia kell a gyermekek életkorához.

A sikeresen megvalósított projektet az edelényi székhelyű Közép-Borsodi Területfejlesztési Szolgáltató Nonprofit Kft csapata koordinálta.

Sajtóközlemény

Egy bányász régió