„Látni és Látszani” kampány a Kolorcyti labdarúgóinál

Rendhagyó edzés-programban vettek részt kedden délután a Kolorcity Kazincbarcika Sport Club 17-19 éves labdarúgói.

A „Látni és Látszani” kampány, illetve az „Űzzünk sportot a biztonságból!” program keretében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs és Megelőzési Osztály munkatársa tartott előadást a fiataloknak.

Sipos József rendőr alezredes kifejezetten olyan témákat boncolgatott a srácoknak, melyek ebben a korban életszerűek és nagyon fontosak: pl. az edzésre történő oda-vissza közlekedés esetleges veszélyeire, problémáira hívta fel a figyelmet.

De szólt a jogosítványszerzést követő, nagy odafigyelést, önmérsékletet és észszerűséget igénylő időszakról is. Az egykori labdarúgó számos élethelyzetben mutatta be a párhuzamokat a sport és a való élet között, rámutatva az éles különbségekre: hogy amíg a mérkőzésen egy ellenfelet érő rúgás „csak szabálytalan”, az a pályán kívül már akár testi sértés. Vagy például, hogy egy hibás passz, kihagyott gólhelyzet, színes lapos figyelmeztetés a játék hevében belefér, míg a meccset követően egy rossz döntés akár életeket is tönkre tehet.

Tehát a felelős gondolkodás nemcsak a sportpályán elvárt, hanem bizony mindig és mindenhol.

Mivel sportolóknak szólt az előadás, így nyilván a különféle egészségre káros veszélyekre is felhívták a figyelmet, többek között a napjainkban oly divatos elektromos cigaretta használatáról is szó esett.

A klub köszöni a rendőrség együttműködését, s bízik benne, hogy fiatal játékosaik sok információt hasznosítanak majd, melyek segítik őket a mindennapok döntéshelyzeteiben a jobbat választani.

Forrás: sajtóközlemény-Kolorcyti

Egy bányász régió