Közlemény a „Borsod volt bányász régiója (Edelény, Kazincbarcika, Sajószentpéter és  vonzáskörzeti települések) kommunikációjának fejlesztése c. pályázat teljesítéséről

Az Összefogással Barcikáért Egyesület sikeresen pályázott a Városi Civil Alap 2021-es kiírására.
A VCA-KP-1-2021/5-001174 azonosító számú pályázat keretében 100 %-os támogatású, 14.750.000 Ft vissza nem térítendő pályázati támogatást kapott.
A pályázat elnevezése:„Borsod volt bányász régiója (Kazincbarcika, Sajószentpéter és  vonzáskörzeti települések) kommunikációjának fejlesztése
A pályázat célja: A régió 3 városa (Kazincbarcika, Edelény, Sajószentpéter) és azok környezetében lévő bányász települések (Vadna, Nagybarca, Bánhorváti, Tardona, Múcsony, Rudolftelep, Ormosbánya, Rudabánya, Szuhakálló, Kurityán, Felsőnyárád) bányászati emlékeinek felkutatása, bemutatása „Egy volt nyász régió élete a bányák bezárásától napjainkig” címmel. Filmek, újságcikkek, fotósorozatok segítségével a bányász múlt bemutatása, illetve a bányák bezárásától napjainkig terjedő időszakban a településeket érintő változások publikálása, új kommunikációs csatornák kiépítése
Ebben a projektben a települések vezetőit, intézményeit, civil szervezetit, s a lakosság legalább 15-20 %-át sikerült elérni.
Fő bázisunk egyesületünk hírportálja, a www.sajomentiforum.hu hírportál volt, valamint a www.hirozon.hu hírportál, mellette létrehoztuk, kicsit a jövőbe tekintve a 82+ facebook oldalt annak reményében, hogy a most érintett települések, a kibővített régióval egy új internetes sztrádán tudják tartani a kapcsolatot egymással.
Ez utóbbi a lehetősége annak, hogy egyesületünk a hírportálján keresztül élő kapcsolatban maradjon a településekkel.
2022. november 18-án kiállítással, szakmai fórummal zárult a projekt, de ezt követően többször is jártunk a településeken, tudósítottunk életükről. Mondhatjuk, a jövő elkezdődött.

Támogatók: Miniszterelnökség, Bethlen Gábor Alap

Kedvezményezett: Összefogásssal Barcikáért Egyesület, 3700 Kazincbarcika, Pattantyús út 2.

Egy bányász régió