KAZINCBARCIKA: ÚJÉVI TEKE KUPA

Hétvégén került megrendezésre a Vegyész SE tekepályáján az Újévi Teke Kupa. A szervezők elmondása szerint (Szabó Zoltán, Orosz István) egy jelenleg kialakult helyzet szülte a rendezvény ötletét. A rezsicsökkentés miatt számos tekepálya bezárt az országban, a BorsodChem Zrt-nek köszönhetően a Vegyész tekepálya pedig működik. A sportág szerelmeseinek, a sportolóknak szerettek volna ebben a különleges időszakban találkozási, versenyzési lehetőséget teremteni. A kezdeményezés sikerét bizonyítja, hogy a két napos tornára távoli városok csapatai is jelentkeztek, s eljöttek.

Érkeztek csapatok Nyíregyházáról, Nádújfaluból, Tiszakécskéről, Salgótarjánból, Sajóbábonyból, Egerből. Természetesen a hazai csapat is részt vett a versenyen.
A kezdésre árnyékot vetett, hogy a bátonyterenyei csapatot szállító autók egyike balesetet szenvedett a csúszós úton. Szerencsére senki nem sérült meg, de így ők nem vettek részt a versenyen.

Jó volt látni a tekézők közösségének találkozását, a jó hangulatot, a versenyszellemet. Mert ez nem csak verseny volt, hanem a tekézők ünnepnapja is. A szervezők elképzelése szerint jövőre ismét megrendezik a kupát.


A győzteseket oklevéllel, serleggel jutalmazták, de külön díjként felajánlott 2 db várbelépőt Boldogkőváralja önkormányzata, valamit 2 db vendéglátásra szóló jegyet a Castrum Boldua középkori étterem.

EREDMÉNYEK:
Ifjúsági kategória
1. Dobrosi Attila 577 fa
2. Csanádi Bence 541 fa
3. Komáromi Roland 540 fa
Egyéni
1. Stréer Tamás 601 fa
2. Frink Norbert 596 fa
3. Ivanyik Richárd 579 fa
Páros
1.Frink Norbert-Várdi Áron 114 fa
2. Orosz István-Telek Tamás 1107 f
3.Csinyi Gábor-Anderer Tamás 1107 fa
Csapat
1. Salgózd 2217 fa
2. Barcika III. 2215 fa
3. Barcika I. 2156 fa
Különdíjasok
Stréer Tamás
Ivanyik Richárd

A galéria a képre kattintva nyitható meg.

Egy bányász régió