A Kazincbarcikai Kórház egykori aneszteziológusa TEK orvosaként dolgozik a földrengésnél

A Terrorelhárítási Központ orvoscsoportjának tagjaként dolgozik Törökország földrengéssel sújtott területén a balassagyarmati dr. Kenessey Albert Kórház – Rendelőintézet igazgatója. Dr. Tóth Judit -a Kazincbarcikai Kórház egykori aneszteziológusa- az M1 televíziónak azt mondta: a körülmények borzalmasak, kétségbeesett hozzátartozók és egyre több a halott, de a munkát nem adják fel.

Már több mint 25 ezer halottat regisztráltak a hét elején történt törökországi földrengést követően. A magyar mentőcsapatok több túlélőt is találtak és sikerrel szabadítottak ki a romok alól, többek között egy 1 éves gyermeket, aki édesanyja karjaiban volt a katasztrófa óta a betontörmelékek között.

Antakya városában van a Terrorelhárítási Központ (TEK) orvoscsoportjának tagjaként a balassagyarmati kórház vezetője. A magyar mentőalakulat ezen a helyen eddig 17 embert emelt ki a romok közül.

Tóth Judit azt mondta: A körülmények a szokásosak: borzalmasak, szörnyűkek. Több összeomlott ház, kétségbeesett hozzátartozók, abszolút tábori körülmények! Napközben szerencsénk van, végre nem esik a hó és nincs hideg, de éjszaka mínusz 10 fok. (…) Rengeteg a halott.

-forrás: ipolyinfo

Egy bányász régió