Falubuszt adtak át Mályinkán

Mályinka önkormányzata sikeresen pályázott falubusz beszerzésére. Mint köszöntőjében a település polgármestere, Győrfi Gábor elmondta, a falubuszt elsődlegesen a gyermek szállítása érdekében vásárolták.

Gyopáros Alpár kormánybiztos a Magyar Falu Program fontosságát emelte ki. A kormány egyik fontos prioritása volt, hogy a főváros központú fejlesztések helyett megteremtsék a magyar vidék fejlődésének lehetőségét. Ez azt jelenti, hogy a magyar vidéken élők is hozzájuthassanak minden olyan szolgáltatáshoz, melyre szükségük van. Mályinka a gyermekek szállítása érdekében falubuszt vásárolt, s ezzel könnyebbé teszi a gyermekek eljuttatást az iskolába, vagy különböző programokra, rendezvényekre.

Demeter Zoltán országgyűlési képviselő köszöntőjében kiemelte, hogy választókörzetében minden település minimum 2-3 sikeres pályázattal büszkélkedhet. Mályinka is több pályázatot nyert, ami fontos a település fejlődése szempontjából. Most olyan járművet adnak át, amelyet majd a gyermekek érdekében fognak használni.

Az óvodások sétájuk során betértek az önkormányzat udvarára, hogy megnézzék az új falubuszt. Az ünnepélyes szalagátvágás szerepét Gyopáros Alpár felajánlotta az óvodásoknak, mondván, hogy avassák föl ők a falu új szerzeményét, hiszen az az ő érdekükben lett vásárolva, az ő igényeiket fogja szolgálni.

A galéria a képre kattintva tekinthető meg.

Egy bányász régió