MA TARTOTTÁK A BORSODCHEM ÚJ, IV-ES IPARTELEPE ÉS ÚJ TERMELŐ EGYSÉGEI AVATÓ ÜNNEPSÉGÉT

Az avató ünnepségen köszöntőt mondott:
Kruppa László, a BorsodChem Zrt. vezérigazgatója

Demeter Zoltán, a térség országgyűlési képviselője

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügy miniszter


Az avató ünnepségen Kruppa László vezérigazgató szólt a beruházás részleteiről, illetve arról, hogy ez mit jelent a BorsodChem jövője szempontjából. Elmondta, hogy az egykori, romos, lepusztult állapotban lévő szénosztályozó helyén egy korszerű gyárüzem épült föl. A fejlesztés folyamatos, kiemelten figyelve a környezetvédelemre. Az 5 éves időszak alatt egymilliárd euró értékű beruházást valósít meg a BorsodChem.

Demeter Zoltán országgyűlési képviselő köszöntőjében kiemelte, hogy a BorsodChem innovációja kiemelkedő, ez a piacon maradás szempontjából kiemelten fontos. Emlékeztetett arra, hogy a kormány 2010-ben meghirdetett munkahelyteremtő programjának fontos szelete a mai ipartelep átadása. Kazincbarcika, s a térség települései számára jelenthet új munkahelyet.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügy miniszter méltatta a Borsodchem-Wanhua beruházást, a kormány és a cégcsoportok közötti együttműködést. Elmondta, hogy az Európában zajló vitát Magyarország nem kerülte meg, de elkötelezett a keleti nyitás felé. Kína mára Magyarország meghatározó jelentőségű üzleti partnere lett. Európában is növekedett a kínai gazdasági részvétel, s tudomásul kell venni, mára nem megkerülhető a kínai gazdaság.
Az új beruházás kapcsán megemlítette, örömére szolgál, hogy a beruházás, majd üzemelés  minden tekintetben illeszkedik az európai előírásokhoz.

A köszöntők után a nemzeti színű szalag átvágásával átadták az új beruházást.

Egy bányász régió