Második szakaszához érkezik a Búza téri aluljáró lépcsőinek felújítása

Miskolc egyik legforgalmasabb környékének lépcsősorai a Búza téri földalatti átkelőhely 1978-as megépítése óta nem estek át átfogó rekonstrukción, a lépcsők állaga pedig több helyen életveszélyesen leromlott. A ciklusokon átívelő probléma megoldása érdekében Miskolc MJV Önkormányzata úgy döntött, valamennyi ottani lépcsősort felújítja. A három ütemben történő munka szeptember 11-én megkezdődött, az első ütemben a Centrum felőli kijárat lezárásával.

A felújítás hamarosan a második üteméhez érkezik, ennek részeként 2023. szeptember 29-én (pénteken) a kivitelező a közlekedők biztonsága érdekében – előre láthatólag három hétre – lezárja az MVK és a Volán buszpályaudvarok felé vezető lépcsősort. Az első ütemben lezárt, Centrum felé vezető lépcsősort viszont megnyitják a gyalogosforgalom számára. A Búza térről a felszíni átjárás a Miskolc Pláza felé és a Zsolcai kapu irányába biztosított.

A lépcsősorok javítása miatt a kivitelező a közlekedők türelmét és megértését kéri, továbbá, a biztonságos közlekedés érdekében felhívja a figyelmet a szabályok betartására, valamint a gyalogosátkelők használatára.

Borítókép: minap.hu

Egy bányász régió