A MATASZ VII. Többtusa versenyét rendezték meg Nagybarcán

A nagybarcai Lezák-lőtér adott otthont a MATASZ VII. Többtusa versenyének pénteken. A találkozón általános iskola, középiskolák csapata vett részt, de jelen voltak a tartalékosok csapatai is.

A legifjabbak között voltak a a bánhorváti általános iskolás tanulói. Az iskolában évek óta van lehetőség honvédelmi jellegű képzésre. Akik ide járnak rendkívül ügyesek, kitartóak. Mint az a csapatot felkészítő pedagógus elmondta, több versenyen is részt vettek, tanulóik az Apród kategóriában indultak, s számos első helyet sikerült elérniük.

A rendezvénynek otthont adó MATASZ nagybarcai elnökét, Lezák Lászlót arról kérdeztük, miért szervezik meg évről évre a honvédelmi versenyt? Elmondta, hogy a haza védelme a legfontosabb és ezt elsődlegesen a fiatalok képzésével lehet megszervezni. Azok a fiatalok, akik eljönnek ide, kimozdulnak a számítógép mellől, gyönyörű természeti környezetben válhatnak “katonává”, próbára tehetik erejüket, képességüket, kitartásukat, s átélhetik a közösség összetartó erejét.
Arra a kérdésre, hogy miért adnak évről évre helyet ennek a rendezvénynek, Lezák László elmondta: személy szerint ő elkötelezett a haza védelme és a honvédelmi nevelés mellett, s ő egyben a MATASZ vármenyei alelnöke, a MATASZ nagybarcai elnöke is, így ebből , és a belső késztetésből adódik számára ez a feladat.

A bánhorváti Kazinczy Gábor Általános Iskola csapata

.A megnyitó ünnepségen köszöntőt mondott Pető Sándor, a MATASZ Vármegyei elnöke, valamint Demeter Zoltán országgyűlési képviselő.


Demeter Zoltán köszöntőjében kiemelte, hogy a honvédelmi nevelés és képzés mennyire fontos a fiatalok számára. Kitartásra, önbecsülésre, hazaszeretetre nevel. Kiemelte azt is, hogy a honvédelmi képzés felértékelődött a szomszédban dúló háború miatt. Nem véletlen, hogy a kormány elkötelezett mind a képzés, mind a haditechnika fejlesztése mellett.

A köszöntők után megkezdődött a verseny.

A MATASZ VII. Többtusa versenyének végeredménye:

Csapatverseny eredmények:

Csapatverseny Diákok:

 1. III-as osztag (Dobos Zsombor, Dargai Péter, Purák Dávid, Kórik Kevin)
 2. Bláthy 2. (Győri Kristóf, Vértes Zsombor, Szálkai Rafael, Fekete Dávid)
 3. Surányi A (Seres József, Lakatos András, Tulai Roland, Balázs Marcell)

Csapatverseny Felnőttek:

 1. Intercity (Mártha Martin, Béres Gergő, Várhomoki Botond)
 2. Feláldozhatók (Takács Norbert, Fodor József, Babik Zoltán)
 3. Early (Király Szilvia, Okváthné Spisák Adrienn, Dargai Zoltán)

Egyéni eredmények

Felnőtt férfi

 1. Potoczky Dorián
 2. Mártha Martin
 3. Fodor József

  Felnőtt nő:
 4. Okváthné Spisák Adrienn
 5. Király Szilvia
 6. Kiss Ibolya

  Diák, fiú:
 7. Csányi Dominik
 8. Fekete Dávid
 9. Szálkai Rafael

  Diák, lány
 10. Balogh Szilvia
 11. Vegyházi Renáta

  Junior ,fiú
 12. Tóth Huba
 13. Tóth Hunor
 14. Gyöngyösi Dominik

  Junior, lány
 15. Parókai Lara Hanna
 16. Csúcs Lili

DSC06594

kép 1 / 73

Egy bányász régió