Kiállítással vette kezdetét az Önkéntesek Hete Kazincbarcikán

Ma délután a Don Bosco Sportközpontban a városban működő alkotói körök munkáiból nyílt kiállítással vette kezdetét az Önkéntesek Hete.

A Kazincbarcikai Egyesületek Fóruma nevében Klementné Bíró Anikó Köszöntötte a megjelenteket. Köszöntőjében tolmácsolta Dienes Máriának, a Kazincbarcikai Egyesületek Fóruma elnökének gondolatait. Mint mondta, az ENSZ 2001-et az Önkéntesek Évének nyilvánította. Ezzel kívánták felhívni a figyelmet, arra a hatalmas munkára és összefogásra, melyet az önkéntesek végeznek szűkebb és tágabb környezetük közösségei, valamint az egyének érdekében. A KEF csatlakozott az Önkéntesek Hete programhoz, az idei immár a XXII. Legfontosabb céljuk, hogy felhívják a figyelmet az önkéntesek által végzett tevékenységek társadalmi jelentőségére, népszerűsítse az önkéntességet, növelje annak társadalmi elismertségét.

Ezt követően a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola műsorát láthatták. Elsőkként Bódi Flóra zongorán adta elő Prokofjev Tarantella c. művét.
Ezt követően Neszádeliné Kállai Mária Népi Iparművész, a Népművészet Mestere nyitotta meg a kiállítást. Megnyitójában szólt a kazincbarcikai alkotókörökről. Mint mondta a fotón és festészeten át, a gyertyaöntésig, a kosárfonástól a szövésen át a csipkeverésig vannak jelen az alkotók A valós tevékenységek köre ennél lényegesen szélesebb, ma ennyien mutatkoznak be a közönség előtt.
A megnyitó ünnepélyes zárásaként a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola növendéke, Csintalan Kitti énekét hallhatták a vendégek.


Mielőtt felkérték volna a közönséget a kiállítás megtekintésére, oklevéllel jutalmazták az alkotóköröket és az alkotókat.

Felföldi Fotográfusok Szövetsége
Körvezető: Szathmári-Király Ádám
Alkotók:
Agócs József Dr.
Bánóczi László
Fekete Tamás
Koós László
Horváth Endre
Lehoczky Alfréd
Lőkös Zoltán
R’bert Bob
Szathmáry-Király Ádám
Tasnádi Tamás
Tóth Tibor
Tóth Imre

Izsó Miklós Képzőművészeti Kör
Bacsó KIstván
Poczok Gábor

Kazinci Klub

Vidáné Jenei Gabriella
Gór Mihály

Sajómenti Népművészeti Egyesület

Vezető: Pócz János
Tagok:
Ficzere Tímea
Gyenes Imréné
Hajtós Judit
Neszádeli Gyula
Neszádeliné Kállai Mária
Sándorné Trestyánszki Annabella

Csipke Műhelygaléria
Vezető:
Neszádeliné Kállai Mária
Tagok:
Besse Gera Eszter
Sándor Jánosné
Nagy-Győr Lászlóné
Neszádeliné Kállai Mária
Begaláné Bak Éva
Pataki Gyuláné

A kiállítás az Önkéntesek hete első programja volt, mely a jövő hét hétfőjén zárul. Addig minden napra szerveztek programot, melyre várják az érdeklődőket. A programok ide kattintva tekinthetők meg.

A galéria a képre kattintva nyitható meg.

Egy bányász régió