22. Bányász Dalostalálkozó Izsófalván

Második alkalommal adott otthont Izsófalva a Bányász Dalostalálkozónak, mely sorrendben a 22. A rendezvény szervezője a Szuhavölgyi Bányászlakta Települések Szövetsége. A házigazda pedig Izsófalva Önkormányzata és az Izsó Miklós Művelődési Ház.
A találkozón 11 dalkör vett rést. A fellépők Borsodszirákról, Boldváról, Edelényből, Felsőtelekesről, Szögligetről, Múcsonyból, Sajóivánkáról, Rudabányáról, Berentéről és Sajószentpéterről érkeztek.
A vendégeket Izsófalva polgármestere, Ötvös Béla köszöntötte. Köszönetét fejezte ki, hogy ismét házigazdái lehetnek a rendezvénynek. s mint a tények mutatják, ezt a létszámot fogadni tudják, ami a jövőre vonatkoztatva a szervezőknek biztató hír.

Demeter Zoltán országgyűlési képviselő

Bánné dr. Gál Boglárka,Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye közgyűlésének elnöke a bányász élet nehézségeit, s szépségeit elevenítette fel. Ennek a régiónak a bányászat volt az éltetője, ami megroppant a bányák bezárásával. Mind mondta, minden tiszteletet megérdemelnek a volt bányászok, családtagok, hogy minden nehézség ellenére a bányász múlt értékeit őrzik, ápolják. E ennek egyik fényes eseménye a mai dalostalálkozó.
Demeter Zoltán országgyűlési képviselő a bányászok munkájáról, felelősségtudatáról beszélt. A bányászok kemény emberek voltak, de tudták, mivel tartoznak a közösségnek, S fontos ma is az a felelősségtudat, ami a múltból a mai napig a a bányás közösség jellemzője.
Riz Gábor országgyűlési képviselő, miniszteri biztos , köszöntőjében a bányászathoz kapcsolód gyermekkori emlékeit elevenítette fel. Mint mondta, a régió a bányászat fellegvára volt. S hosszú szünet után ismét megindult több településen a külszíni szénkitermelés. Azaz a bányászat nem szűnt meg, csak megpihent egy kis időre.
Nagy Tibor, a Szuhavölgyi Bányászlakta Települések Szövetségének elnöke, köszöntötte a vendégeket, a dalkörök tagjait. Kiemelte, hogy ez a 22. találkozó, s örömteli, hogy ennyi dalkör jött el. Bízik abban, hogy a mai napot a közös találkozás öröme, a dalolás hatja majd át.

A köszöntők után a dalkörök fellépéseivel folytatódott a találkozó.
A galéria a képre kattintva nyitható meg.

Egy bányász régió