Megnyílt Szathmáry-Király Ádám fotókiállítása a Don Bosco Sportközpontban

Vasárnap nyílt meg Szathmáry-Király Ádám 77+  c. kiállítása  a Don Bosco Sportközpontban. A kiállításon a vendégeket Sajó Attila, a sportközpont munkatársa köszöntötte.  A megnyitó ünnepségen közreműködött Várkoly Imre trombitaművész.

A kiállítást a Magyar Fotóművészek Világszövetsége elnöke,  dr. Patrus Sándor nyitotta meg.   A szervezetnek  tagja Szathmáry-Király Ádám, aki 2014-ben életműdíjat kapott.
A Magyar Fotóművészek Világszövetsége honlapján  az alábbi szavakkal mutatkozik be :  „Szeretettel szemlélődöm a körülöttem lévő világban. Próbálok mindent meglátni, észrevenni, értelmezni és a saját elgondolásaim, benyomásaim látásaim szerint bemutatni azt.  Van amikor elég egy egyszerű érdekes pillanat, van amikor bonyolult érzéshalmazok egymásra hatását próbálom képpé formálni. Soha nem vagyok megelégedve munkáimmal, keresem a megmérettetést, egyedül az eredményesség, ami megnyugvással tölt el.”

A megnyitón Patrus Sándor kiemelte Szathmáry-Király Ádám igényességét, a magyarság iránti elkötelezettségét. Szólt arról, hogy nem csak fotóművészként, hanem szervezőként is milyen sokat tett Szathmáry-Király Ádám. A Kamera Fotókör, a Felvidéki Fotográfusok Szövetsége létrehozásával gazdagította a magyar fotóművészet bázisát, szakmai műhelyeket teremtett, s számtalan érdeklődőt segített és irányított a fotózás felé. Mint mondta, mára a fotózás technikai feltételei megváltoztak, hatalmas segítség a digitális technika. Szathmáry-Király Ádám ezt a lehetőséget nem öncélúan használja, csak addig, amíg művészeti mondanivalóját erősíti.
dr. Patrus Sándor szólt arról is, hogy a fotó a művészet egyik ága, a képek, a kiállításon látható képek művészeti alkotások. S mint ilyenek, ma már komoly értékkel bírnak, s hisz abban, hogy ez a tendencia egyre erősebbé válik.


Egy bányász régió