4 év börtönre ítélték a kazincbarcikai gyilkost

Ítéletet hozott a Miskolci Törvényszék annak a vádlottnak az ügyében, aki Kazincbarcikán egy hétvégi házban előzetes szóváltást követően megszúrta ismerősét.


Az ítéletben megállapított tényállás szerint a vádlott 2022 decemberében egy hétvégi házban együtt italozott a sértettel és egy másik személlyel. Mindhárman erősen ittas állapotba kerültek, aminek következtében egyikőjük elaludt. A vádlott és a sértett között napközben már több alkalommal alakult ki vita, melynek során kölcsönösen szidalmazták és fenyegették egymást. A délutáni órákban a terhelt krumplit pucolt egy, a házban talált 16 cm pengehosszúságú konyhakéssel, miközben a sértett arra kérte, hogy töltsön neki bort. A két férfi emiatt újból vitatkozni kezdett, a szóváltás során az ágyon ülő sértett egy alkalommal a mellette ülő vádlott bal arca irányába ütött, mire a terhelt a nála lévő késsel a sértettet bal vállánál megszúrta. A sértett a történtek után még ki tudott menni az utcára és a szomszédban lakó nő segítségét kérte, majd összeesett. Mire a mentők a helyszínre érkeztek, a sértett életét vesztette.

A bíróság a vádlottat halált okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért őt 4 év börtön fokozatban végrehajtandó szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 4 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint kötelezte a több mint egymillió forint bűnügyi költség megfizetésére.

A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte a vádlott teljes körű beismerését, büntetlen előéletét és az időmúlást, míg súlyosító körülmény a hasonló jellegű cselekmények elszaporodottsága.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész három napot tartott fenn nyilatkozattételre.

Egy bányász régió