Senior Sportkavalkád a Don Bosco Sportközpontban

Június 21-én 8. alkalommal rendezte meg a Senior Sportkavalkádot az Újkazinci Baráti Kör. A rendezvényre 13 településről 16 csapat nevezett, összesen 156 versenyzővel. Érkeztek csapatok többek között Sajókazáról, Kurityánból, Alsóvadászról, Miskolcról.
A sportkavalkád nem csak verseny, hanem baráti találkozó is, amit számtalan program tett teljessé. Volt szűrővizsgálat (látás, hallás), valamint különböző masszázsokat vehettek igénybe az érdeklődők.

A csapatok 10 órakor vonultak fel a küzdőtéren. A rendezvény moderátora, Göndör Judit ismertette a nap programját, majd Szabó Zsolt, az intézmény igazgatója köszöntötte a vendégeket.

A verseny első fordulójában a Vöröskereszt munkatársai által összeállított kérdésekre kellett válaszolni, valamint sor került az újjáélesztés bemutatójára is. Ezt követően Jaskó Judit rendőr főhadnagy irányításával, a rendőrség munkatársainak közreműködésével KRESZ vetélkedő várt a csapatokra. A rendőrség munkatársai mellett a forduló lebonyolításában részt vett több válogatott labdarúgó is ( Torgelle Sándor, Priskin Tamás, Czvitkovics Péter, Juhász Roland, Feczesin Róbert)
A sportversenyt egy közös tornával kezdték, majd az ügyességi feladatokra került sor.
A verseny után kötetlen beszélgetés, zsíros kenyér várta a vendégeket, de kipróbálhatták a sportközpont játékait is (csocsó, stb.).

A rendezvény lebonyolításában rengetegen vettek részt, köszönet illeti őket. A teljesség igénye nélkül: az Újkazinci Baráti Kör tagjai, a Vöröskereszt és a rendőrség munkatársai, volt válogatott labdarúgók, KVSE több volt sportolója (többek között Kónya Imre, Májer Zoltán, Kálmán Vilmos), a Sportközpont munkatársai. A Kazincbarcikai Kórház Megment Elek csapata, akik az egészségügyi felügyeletet is ellátták.

A galéria a képre kattintva tekinthető meg.

Egy bányász régió