Kormos Brigitta

1987. február 12-én született Miskolcon

Kezdetek

Középiskola mellett az Izsó Miklós Képzőművészeti Kör tagja lett Szerdahelyi Sándor grafikus művész vezetése alatt. Tanulmányait Egerben folytatta képgrafikus szakirányban. Végül az élet úgy hozta, hogy mégsem a szakmájában helyezkedett el.

Jelen

2017-ben újrakezdte a művészeti pályát, mert nem hagyta nyugodni a gondolat, hogy alkotnia, tanulnia kell és tenni azért, hogy történelmünk tárgyi emlékeit, műemlékeit megóvjuk az utókor számára. Hosszú kihagyás után felvételt nyert a Magyar Képzőművészeti Egyetem festőrestaurátor-művész szakirányára, ahol jelenleg a negyedik évet járja. Az egyetemi tanulmányok mellet részt vett több műemlék restaurálási projektjében szerte az országban. Többek között a jelenleg is zajló Egri Bazilika helyreállításában is aktív szerepet vállal.

Bár fő tevékenysége a festményrestaurálás, mai napig is, ha teheti, szívesen ragad ecsetet. Számos kiállításon vett már részt az Izsó Miklós Képzőművészeti Kör tagjaként, valamint találkozhattak önálló kiállításaival a kazincbarcikai Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban is.

Mivel szoros kötelék fűzi Kazincbarcikához, gyakran tölti idejét itthon.

Útravaló üzenet

Fontosnak tartom hangoztatni – mivel én magam is néha megtorpantam azon az úton, hogy a hobbim egyben a hivatásom legyen–, soha semmilyen körülmények között ne adjuk fel álmainkat. Még ha hosszú évekbe és energiába is telik a valóra váltása, az Isten végül mindig megjutalmazza a befektetett munkát!

Egy bányász régió

Be the first to comment

Leave a Reply