„Jégcsarnok építés feketén-fehéren Ne csak a színes hírekből értesülj.”

Létezik egy facebook oldal, mely a Kazincbarcikára tervezett műjégpálya (jégcsarnok) építésével foglalkozik. Igen érdekes adatok látnak napvilágot, időnként megdöbbentő megállapításokkal, s ilyen megállapításokkal:
-„Miután a Delfinek bábelnöklete a taggyűlésen áterőszakolta az önkormányzat akaratát, megszületett a jóváhagyás az újratervezéshez. Ezt követően új elnök érkezett mindkét egyesület élére – Sztupák Péter magyar hangja- Dr.Ronyecz Róbert személyében.

-„Hazugság vagy demencia’ A kazincbarcikai vízikomplexum és jégcsarnok alapkő letételével választások előtt nagyot domborított az önkormányzat. Az azóta csenddel övezett beruházás sorsa sokakat érdekel. Volt aki Közérdekű adatigényléssel fordult az önkormányzathoz, hogy kérdésére választ kapjon, ami a melléket ábra szerint nem járt sikerrel.”

„az önkormányzat bármennyire mosakszik, hogy a beruházásokba nem érintett, a Delfines pályázat beadását megelôzôen megvásárolta a nyíregyházi uszoda terveit 30 millió forintért. Első percben tudták, ez nem épül meg, időhiányában a pályázáshoz kellett egy terv. Így már a pályázat benyújtásakor valótlan dolgot állítottak a vízilabda szövetségnek. Az önkormányzati elnökletnek egy gyenge pontja volt, az olyan döntések amihez egyesületi taggyűlés kell. Ilyenkor az éppen előretolt önkormányzati báb (Kovács Laca önkormányzati tanácsadó, sportfelelős és egyben a delfinek elnöksègi tagja)feladata volt bármilyen eszközzel megszerezni a hozzájárulást és átültetni az önkormányzat akaratát az egyesületbe. Cél szentesíti az eszközt elv alapján volt hazugság és be nem tartott ígéret bőven. Mellőzték az átfogó felvilágosítást és a jövőbeni tervek ismertetését a tagok részére. Szóval hazudtak az érintett szövetségek mellett az egyesületeknek…”
A történetet folytatásban ismerteti a bejegyzés írója, de ezekre a város vezetőitől semmiféle válasz, egyéb reakció nem érkezett a bejegyzésekhez.

A bejegyzések az alábbi facebook oldalon élhetők el , a linkre kattintva olvashatók. https://www.facebook.com/J%C3%A9gcsarnok-%C3%A9p%C3%ADt%C3%A9s-feket%C3%A9n-feh%C3%A9ren-Ne-csak-a-sz%C3%ADnes-h%C3%ADrekb%C5%91l-%C3%A9rtes%C3%BClj-100557174893689/

Egy bányász régió