Kazincbarcikai lakásból lopta el a tulajdonos közel 7 milliós megtakarítását

A rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, amelyet azzal a férfival szemben folytattak, aki egy kazincbarcikai lakásból lopta el a tulajdonos megtakarított pénzét.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy 42 éves helyi férfival és élettársával szemben.

A férfi 2020-ban egy külföldön dolgozó ismerősétől kért és kapott pénzt kölcsön. A pénzt az ismerősének a szülei adták át részére a lakásukban, amelynek során a férfi meglátta, hogy honnan veszik elő a bankjegyeket, ahol még nagyobb összeg maradt.

A későbbiekben a gyanúsított lemásolta a lakás kulcsát, majd amikor a házigazdák nem tartózkodtak otthon – 2020. június 1-je és 11-e között – bement a házba és ellopta az összes megtakarítást.

A gyanúsított és élettársa ebben az időszakban nyaralni mentek egy másik városba és a nyaralásukat megszakítva egy napra visszatértek Kazincbarcikára, amíg a bűncselekményt elkövették.

A férfi és a nő a külföldön dolgozó sértett lakásra összegyűjtött összes megtakarítását – csaknem 7 millió forint értékben – elköltötték nyaralásra, telefonok és járművek vásárlására, amely tárgyakat a nyomozók lefoglalták.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság a nyomozás során a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

Egy bányász régió