Megérkezett a Fekete Bárány Edelénybe. Éttermet avattak.

Új éttermet avattak pénteken Edelényben, a Fekete Bárányt. ( Az avatás részletei, képei)

Mint az átadó ünnepség köszöntőjében elhangzott, olyan minőségi szolgáltatással kívánnak a vendégek rendelkezésére állni, amely Edelény jó hírét messzire elviszi. Kötelezi is őket erre az étterem elhelyezkedése, hiszen az a kastély szomszédságában található, a Bódva holtága választja el a két épületet egymástól. Aki azonban át akar menni a másik épületbe, az étteremből a kastélyba, vagy a kastélyból az étterembe, rövid sétával célt ér a holtágon átívelő hídon keresztül.

Az ünnepségen Demeter Zoltán országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a régió számtalan beruházása között a mai is egy fontos vállalkozás célba érése. Edelény térsége és Edelény az elmúlt években sokat fejlődött, a vállalkozók mernek beruházni, ami azt jelzi, hogy az itt élők bíznak a jövőben. S a térség jövő képéhez hozzátartozik a kastély, melyet rengetegen keresnek fel hazánk különböző régióiból. Egymásra találhat a vendéglátás és a turizmus.

Demeter Zoltán országgyűlési képviselő


Bánné dr. Gál Boglárka a megyei közgyűlés elnöke kiemelte, hogy Edelény városa mennyit fejlődött, s a kastély révén az országos vérkeringés része lett. A mai világban a gazdaság egyre fontosabb ága a turizmus és vendéglátás. Most e kettő egymásra talált, sikert kíván a vállalkozásnak, Edelénynek.

dr. Szinay Attila földművelésügyi államtitkár kiemelte, hogy a várakozással ellentétben a magyar gazdaság jól teljesített a pandémia alatt, s ennek egyik bizonyítéka, hogy egy vállalkozás mert nagyot álmodni, és prémium kategóriás étterem és szálláshely kialakításába kezdett.
Ehhez persze kell majd az is , hogy a mezőgazdasággal is foglalkozó tulajdonosok beszállítói legyenek a Fekete Báránynak, mégpedig minőségi termékekkel. Mert a magyar mezőgazdaság erre képes, s a piacnak egyre inkább ez az elvárása.

Balról jobbra: Molnár Oszkár polgármester, Bánné dr. Gál Boglárka a megyei közgyűlés elnöke, Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, dr. Szinay Attila államtitkár.

Az avató ünnepség után a vendégeket beinvitálták az Fekete Bárányba. Itt váltottunk szót a tulajdonosok egyikével. Arra a kérdésre, hogy miért Edelénybe kezdtek ilyen vállalkozásba, elmondta, hogy egyrészt edelényiek, másrészt a városba látogató turistákra számítanak. Mindenképp minőséget kívánnak nyújtani, s ehhez egyik biztosíték mezőgazdaságuk, mely beszállítója lesz az étteremnek. Elkötelezettek a minőségi szolgáltatás irányába.

Beszélgettünk dr. Szinay Attila államtitkát úrral is a hazai mezőgazdaság helyzetéről, erről szóló cikkünket hamarosan közzétesszük.

Kilátás az étteremből

Egy bányász régió