Új autóbuszok álltak forgalomba, ünnepélyes átadás a Búza téren

Az elmúlt hetekben 6 darab új, Volvo 8900 típusú, úgynevezett „hosszú busszal” találkozhattak a Volánbusz utasai Miskolc és Kazincbarcika térségében, és hamarosan 6 darab új Mercedes-Benz Intouro M típusú, távolsági kivitelű autóbusz is érkezik a megyébe. Ma a megérkezett új buszokat adták át ünnepélyes keretek között Miskolcon a Búza téren.   A Volán Buszpark Kft  által indított közbeszerzési eljárás eredményeként országosan  500 környezetkímélő, dízelüzemú jármű áll majd forgalomba.

Volvo 8900
A  fenti keretből megyébe érkező 6 darab Volvo 8900-as típusú autóbusz 95 férőhelyes, alacsony belépésű, szóló kivitelű, légkondicionált, Euro 6e motorral, elektronikus utastájékoztatási rendszerrel, fedélzeti kamerarendszerrel, USB-töltőpontokkal felszerelt és akadálymentes. Értékük összesen nettó 500 553 780 forint. Két busz a kazincbarcikai, négy a miskolci telephelyen állomásozik. Az új járművek a Kazincbarcika-Miskolc-Ragály-Sajókaza, Kazincbarcika-Edelény-Rudabánya-Ragály-Aggtelek, Onga-Miskolc, Hidvégardó-Miskolc, Edelény-Miskolc viszonylatokon teljesítenek szolgálatot.

Mercedes-Benz Intouro M
A közeljövőben érkezik 6 új, távolsági, helyközi forgalmat kiszolgáló, a távolsági közlekedés igényeinek megfelelően normál padlós Mercedes-Benz Intouro M típusú szóló autóbusz is a Miskolc-Debrecen és a Miskolc-Eger vonalakra. Értékük összesen 377 577 000 forint.

Demeter Zoltán országgyűlési képviselő

Demeter Zoltán országgyűlési képviselő köszöntőjében kiemelte, hogy a vidék szempontjából rendkívül fontos a közlekedés fejlesztése. Az elmúlt években 3000 km út újult meg hazánkban, ebből több út régiónkban. A megújult utak biztonságosabbak, s az új autóbuszokkal a közlekedés is biztonságosabbá válik. Ez a fejlesztés jól illeszkedik a Magyar falu Programban, hiszen a vidék megerősítése több szálon fut. A helyi fejlesztések mellett fontos része az út és a közlekedés, ami a magyar falvakat összeköti a régió központokkal, az országgal.

A Volánbusz Zrt általános vezérigazgató-helyettese, dr. Bói Loránd


A Volánbusz Zrt általános vezérigazgató-helyettese, dr. Bói Loránd,  köszöntőjében elmondta, hogy tavaly augusztusban 47 új járművet adtak át ünnepélyes keretek között a megyében: 18 darab MAN Lion’s City csuklós és 29 darab Credobus Econell típusú szóló autóbuszt, összesen 3,65 milliárd forint értékben. A társaság folyamatosan fejleszti a helyközi közlekedést, ennek eredményeként 2018 óta a most érkezett és érkező járművekkel együtt összesen már 76 darab új autóbusz kezdte meg szolgálatát a megyében, a járműállomány átlagéletkora 12,4 évről 10,9 évre csökkent.    

Egy bányász régió