Telt ház volt George Pöttle kazincbarcikai előadásán


Telt ház fogadta George Pöttle biztonságpolitikai szakértőt a Don Bosco Sportközpont klubtermében.

Előadásában két témáról szólt. Egyrészt elemezte e belpolitikai helyzetet, a kormány és az ellenzék kétféle és ellentétes felfogását a bel-és külpolitikai kérdésekről.
Belpolitikai előadásában azt elemezte, hogy az ellenzék nem programok megvalósítására jött létre, hanem „csak” a kormány leváltására. Megítélése szerint ebből nem lehet prosperáló nemzetet építeni.

George Spöttle


A külpolitikai kérdések kapcsán elemezte az orosz-ukrán háború kirobbanásának okait, a háttér mozgató rugóit. Mint elmondta, alapvetően két fél, az orosz és az amerikai érdekek csaptak össze Ukrajnában. Az amerikaiak a szankciókkal, s egyáltalán a háború eszkalálódásával a gazdaság jelentősebb részét szeretné kiszakítani a maguk számára.

Van egy alapvetően téves megítélés a háború kapcsán, az pedig az energia, ami miatt- az orosz függés mértékéből adódóan- más az európai országok és USA álláspontja. Míg ez az USA-t nem érinti, az európai gazdaságot és a lakosságot rendkívül hátrányosan befolyásolhatja a földgáz és a kőolaj hiánya. Lesz fűtés vagy nem, működhetnek a hazai üzemek, vagy nem. megítélése szerint ennyire egyszerű a kérdés.

Helyesnek tartja azt a kormányzati szándékot, hogy Magyarországnak ki kell maradni ebből a konfliktusból, nekünk a béke az érdekünk, fejezte be előadását Spöttle.

Demeter Zoltán országgyűlési képviselő válaszolt a felvetett kérdésekre, majd azzal zárta hozzászólását: Magyarország számara a béke és a magyar emberek biztonsága a legfontosabb.

Demeter Zoltán


Egy bányász régió