TOROS NAP SAJÓVÁMOSON (beszámoló és képgaléria )

Vendégvárás, közösségépítés, szórakozás, gasztronómia, jó hangulat. Ezek mindegyike lehet a sajóvámosi toros nap mottója.


Hűvös, szeles idő várta a rendezvényre érkezőket. A metsző szél ellenére a település kisközösségei töltötték a hurkát, kolbászt, készítették a tepertőt. Az önkormányzat a település kisközösségeinek (történelmi egyházak, iskola, óvoda, nyugdíjas klub, stb) egy-egy sertést ajándékozott, melyeket azok a toros napon dolgoztak fel. Az eladásból származó bevétel ezeké a kisközösségeké. Ezzel a rendezvény már a mecénás szerepét is felvállalta, hiszen minden közösség számára jelentős bevételt hozhat, mely segítséget jelent működésükhöz.

A toros nap keretében helyi pálinkák versenyére is sor került, 45 termék vett részt a megmérettetésen.

A rendezvényen rákérdeztünk Váradi Lajos polgármester úrnál arra is, hogy mik a következő időszak tervei?
Mint elmondta két fontos feladat vár rájuk. A település intézményei, a művelődési ház kivételével már túlestek az energetikai korszerűsítésen. Az idei évben ennek az intézménynek szeretnék megoldani az energetikai fejlesztését. Jelenleg a közbeszerzési eljárás zajlik, így jó esély van arra, hogy ez az idei évben megvalósuljon.

A másik fontos és nagy léptékű tervük egy ipari park kialakítása, melyre létrehoztak egy Kft-t, amelyben az önkormányzat a többségi tulajdonos. Miután Miskolcon az ipari park egy-egy vállalkozás számára több hektáros terület igénybevételét jelenti, így a kisebb üzemek kiszorulnak onnan. A sajóvámosi 3 hektáros területen kisebb vállalkozások számára alakítanak ki olyan teljes infrastruktúrával rendelkező területeket, melyeket bérbe vehetnek. A vállalkozások számára ez egy hiánypótló lehetőség, így bíznak a sikerben.
Sajóvámoson minden infrastruktúra adott, Miskolc közelségének köszönhetően munkanélküliség nincs. A település számára azonban sok szempontból fontos ez a beruházás, hiszen ezen keresztül olyan bevétele keletkezik, mely könnyebbé, rugalmasabbá teszi Sajóvámos fejlesztését, mindennapi működtetését.

A galéria a képre kattintva tekinthető meg.

Egy bányász régió