Sikeres pályázat: új bölcsődei férőhelyeket alakítottak ki Szakácsiban

Szakácsi Község Önkormányzata a TOP-1.4.1-19 Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése c. pályázati felhívás keretében 100%-os támogatási intenzitású, vissza nem térítendő támogatásban részesült. A megítélt támogatás összege: 95 134 675,- forint.

A projekt keretében Szakácsiban egy új két csoportos mini bölcsőde létesült, mely összesen 14 férőhelyes. A megvalósítás során fő cél 0-3 éves korú gyermekek ellátása mellett az egészséges testi- lelki és személyiségük fejlődéséhez szükséges körülmények biztosítása. Az Európai Uniós normáknak megfelelő szabványos eszközök beszerzése, elősegítve a legmagasabb színvonalú szocializációhoz szükséges komplex ellátást egy helyen.

A közvetett célcsoport a legnehezebb helyzetben lévő, gyermeküket egyedül nevelő szülők, valamint a hátrányos és halmozottan hátrányos gyermekek szülei, akiknek száma rendkívül magas a térségben. A projekt további célja a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő visszatérésének elősegítése a gyermekellátási szolgáltatások fejlesztése által.

A tervezés és beruházás során a pályázó törekedett a gazdaságosságra, a betervezett építési anyagok kapcsán az újrahasznosíthatóságra, illetve a környezetbarát és energia megtakarítást eredményező megoldásokra. Az intézményben a teljeskörű akadálymentesítés maradéktalanul biztosításra kerül. A környezetkímélő és energiatakarékos megoldások nagyban csökkentik a jövőben a fenntartási és üzemeltetési költségeket.

Egy bányász régió