Szolgálati lakást és falubuszt adtak át Nagybarcán

Nagybarcán pénteken két pályázat révbe érésének eredményeként falubusz és szolgálati lakás átadására került sor.

Tóth-Péter Zoltán, Nagybarca polgármestere köszöntőjében ismertette a pályázat legfontosabb elemeit. Szolgálati lakást alakítottak ki, melyre közel 30 millió Ft-ot nyert az önkormányzat. Számukra ez a lehetőség fontos, hiszen szakembereket tudnak megtartani. Megköszönte Demeter Zoltán országgyűlési képviselő segítségét a korábbi, s a mostani pályázatok kapcsán.

Gyopáros Alpár kormánymegbízott a Magyar Falu Program rugalmasságát emelte ki. Nem központilag határozzák meg a tartalmakat, hanem a településekről érkező igényeket építik be. Ennek alapján lehetett pályázni szolgálati lakások építésére, kialakítására. Mint mondta, a vidék, mióta vidék létezik, küszködik a megfelelő szakemberek megtartásával. A szolgálati lakások azok az új elemek, amelyek csábítóbbá teszik a települést a szakemberek, így az orvosok, óvodapedagógusok, pedagógusok, köztisztviselők számára. Mióta ez a pályázati lehetőség rendelkezésre áll, mintegy 150 önkormányzat pályázott szolgálati lakás építésére.
( Gyopáros Alpárral a Magyar falu Programról készült interjúnk hétfőtől lesz olvasható hírportálunkon.)

Demeter Zoltán köszöntőjében elmondta, hogy az ilyen napok, mint a mai, számára örvendetesek. Ezen a napon 2 település, Mályinka és Nagybarca gazdagodott olyan olyan beruházással, vásárlásokkal, mely az itt élők komfortérzetét növelik. Visszautalt Mályinkára, ahol a gyermekek utaztatása érdekében vásároltak falubuszt, s az átadás során a nemzeti színű szalagot gyerekek vágták át. Azok, akiket a nyertes pályázat szolgálni tud.

A galéria a képre kattintva nyitható meg.

Egy bányász régió