Hatalmas tömeg a Kondói Töltött Káposzta Fesztiválon

Kondón a mai fesztiválon 1900 töltelék készült,   ehhez 76 kg húst,  193 kg káposztát használtak fel.
S miért lett a falunap Töltött Káposzta Fesztivál? Fajder Gábor polgármester úr elmondta, hogy a korábbi rendezvényeken általában a töltött káposzta volt a legkeresettebb étel. Az elmúlt évben ennek alapján rendezték meg az I. Kondói Töltött Káposzta Fesztivált, mely az idei évre tovább bővült, színesebbé vált. Főzőversenyt hirdettek, melyre sokan jelentkeztek, s természetesen sok-sok szórakoztató programot is szerveztek. A gyermekeket várta az óriás csúszda, a habparti. Fellépett a helyi hagyományőrző énekkar, s egyéb programok színesítették a napot. Polgármester úr kifejezte örömét, hogy ez a nap a község valódi közösségi ünnepévé vált.

1900 töltelék készült,   ehhez 76 kg húst,  193 kg káposztát használtak fel.
Ez a mennyiség 8 üstben főtt, a település lakóinak készült.
S akik a főzést valamilyen módon segítették, megérdemlik, hogy nevük megjelenjen, mert egy nagyon nehéz és fárasztó munkát vállaltak el..
Polgármester úr kavarta, fűszerezte a tölteléket, ő volt egyben a főkóstoló is, hogy megfelelő ízű legyen az étel.
Balsiné Szmik Mártika hagymát darált, segédkezett  a fűszerezésnél.
A hasábokat töltötte: Jakabné Gál Marianna, Fajder Gáborné, Smidth Mihályné, Feketéné Kiss Veronika.
Kiss Jánosné  volt a főzés felelőse, segédkezett: Tankó Józsefné.
Akik pedig a tűzért voltak felelősök: Kiss János, Sukár János, , Fontos Ferenc.
(A képen Kiss Jánosné)

Nyilván sokan segédkeztek még, az ő munkájukat is köszönet illeti.

fesztiválon köszöntőt mondott Fajder Gábor polgármester úr és Demeter Zoltán országgyűlési képviselő.
Polgármester úr köszöntőjében két dolgot emelt ki. Szólt arról, hogy a mai rendezvény közös összefogással jött létre, s rengetegen segítették az előkészületet, a mai napon is nagyon sok önkéntes dolgozik annak érdekében, hogy minden vendég jól érezze magát. Megköszönte a segítők áldozatos munkáját, azt, hogy ezzel hozzájárultak egy sikeres, jó hangulatú kondi közösségi együttléthez.
S megemlékezett a helyi hagyományőrző énekkarról is, akik működésük huszadik évfordulóját köszöntötték. Polgármester úr virágcsokorral köszönte meg az együttes vezetőjének munkáját.

Demeter Zoltán képviselő úr a közösségi összefogás erejét, s a közösségi együttlét örömét emelte ki. Mint mondta, a mai napon mosolygó arcokat látott, ami azt jelenti, hogy a település lakói örömmel vannak együtt. Számára ez azt is jelenti, hogy Kondó közössége új lapot nyitott, a jövő közösségét építik. S ez fontos, mert nagyot alkotni csak közösségi összefogással lehet.

Balról jobbra: Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, Fajder Gábor polgármester

A köszöntők után a főzőverseny eredményhirdetése következett.
Volt módunk polgármester úrral a település terveiről beszélgetni, a belső úthálózatának felújításáról, a turisztikai fejlesztésekről. Ezekről következő cikkünkben számolunk be.

A galéria a képre kattintva nyitható meg.

Egy bányász régió