Civilek disznótoros találkozója Tardonán

gy szólt a felhívás, mely a civileket invitálta Tardonára egy kötetlen találkozóra: „ A Tardonai Kulturális Egyesület, az Újkazinci Baráti Kör, és a Barcika Hangjai Egyesület meghívja disznótoros uzsonnára!”

A rendezvénynek a sportpálya melletti szabadidő központ adott otthont.
Ide érkezett a mályinkai szúrópálinka elfogyasztása után a feldolgozásra váró sertés, melyet Demeter Zoltán országgyűlési képviselő ajánlott fel.
A civilek és segítők adták, hozták a süteményeket, üditőket, itókákat. Felajánlotta vörös borát Mecser Tamás, a pogácsákat, kenyeret a Lezák-és Vekni Pékség. A húsleves pedig  múcsonyi csigatésztával és Rozlozsnik Jánosné zöldségeivel készült. S ami nélkül nem valósulhatott volna meg a találkozó,  az a sok-sok munka, melyet a résztvevő civilek végeztek.

Mire is jó egy ilyen civil összejövetel? Kötetlen beszélgetésre, tervek szövögetésére, nótázásra, falatozásra. Volt aki így fogalmazott: ez nem egyéb, mint egy civil közösségépítés.
Szépkorúak találkozója volt a tardonai összejövetel, akik elmondták, szívesen látnának soraik között fiatalokat is, de ma őket a legnehezebb megnyerni azoknak az ügyeknek, melyeket képviselnek.

A rendezvényről a Duna Televízió készített felvételt, mely nemsokára látható lesz a csatorna műsorában.

Köszönet illeti azokat, akik egész nap dolgoztak a sikeres vendéglátás érdekében. S köszönet a házigazdáknak, a Tardonai Kulturális Egyesület tagjainak, akikre végső soron a legtöbb munka hárult, hiszen a „romok” szombati eltakarítását is ők végzik.
Tardona, disznótor, jó hangulat, beszélgetés, nótázás. Több talán nem is kell egy jó hangulatú civil találkozónak.

A galéria a képre kattintva nyitható meg.

Egy bányász régió