A kazincbarcikai alkotó, E. Szabó István fotóművész kiállításának megnyitója

Kedden délután a Don Bosco Sportcsarnok Üveggalériájában nyitották meg E. Szabó István fotóművész kiállítását.
A megnyitóra eljöttek az ismerősök, barátok, s jelen voltak a kazincbarcikai alkotók is. Főként azok az alkotók, akiknek művészeti munkássága néhány évtizeddel ezelőtt összekapcsolódott, s meghatározó volt a város életében.

A vendégeket Sajó Attila, a sportközpont munkatársa köszöntötte, a kiállítást Szathmári-Király Ádám fotóművész nyitotta meg.
A megnyitó során visszatekintett Kazincbarcika évtizedekkel korábbi művészeti életére, s kiemelte E. Szabó István művészeti munkásságát. Szólt E. szabó István kiállításairól, művészi elismeréseiről.
E Szabó István nem csupán művészeti fotóiról ismert, hanem sajátos világlátásáról, mely egyedi, s melyről minden alkotása visszaazonosítható.

A kiállításon közreműködtek a Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusai (Soós Nikolett-gitár, kerek Gábor-fagott)

E Szabó István hosszú ideig nem jelentkezett kiállítással, most Szathmáry-Király Ádám közreműködésével, segítségével mutatkozott meg a közönség előtt.
Egy kiállítás, mely egyedi. Egy kiállítás, mely sajátos látásmódot mutat be. Egy kiállítás, mely a művészet magas fokát tárja a látogató elé. Egy kiállítás, mely gyönyörködtet, s elgondolkodtat.

Sok mindent le lehetne írni E. Szabó István kiállításáról, de az igaz utazás az, ha megtekintik. Magas fokú művészet, olyan, amilyennek az igazi művészeti alkotásnak lennie kell.

Köszönet E. Szabó Istvánnak, hogy megmutatta alkotásait, s köszönet Sajó Attilának, Szathmáry-Király Ádámnak, hogy közreműködtek a kiállítás létrehozásában.

A galéria a képre kattintva nyitható meg.

Egy bányász régió