Övvizsgát tettek a vadnai karatékák

Szerda este a Lázi József vezette karate csoport tagjai övvizsgát tettek Juhász Ferenc 8. danos mester előtt, aki az Európai Karate Szövetség elnöke.

A legifjabb vizsgázó Tóth Brigitta Titánia volt, aki még csak 5 éves. A nyári falunapon látta a karatésok bemutatóját, e eldöntötte, hogy ő is karatézni fog. Azóta rendszeresen jár az edzésre, s most övvizsgát is tehetett.



S aki a küzdősportok tanszakára készül, Kondor Mirtill. Ő Jelenleg a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium tanulója, s Egerben a küzdősportok tanszakán szeretné majd folytatni tanulmányait.
Arra a kérdésre, hogy miért választotta ezt a sportágat, meglepő választ adott. Mint mondta, lelkileg nagyon nehéz időszaka volt, s úgy gondolta, a sport, a karate talán segít átlendülni a nehézségeken. S jól döntött, mert a közösség, a cél, a fizikai terhelés, a sporttal járó fegyelem átsegítette a nehézségeken. S miután nagyon megszerette a karate sportot, életét is ennek mentén képzeli el. Egerben az Eszterházy Károly Egyetem küzdősportok tanszakán szeretne majd tanulni, s ha megszerezte diplomáját, oktatóként kívánja ezt a sportágat szolgálni.
Mint mondta, a csapat sikeres, nincs olyan verseny, ahonnan egyéniben, csapatban nem hoznák el az 1-3 helyezés valamelyikét.
Bár ő még maga is fiatal, megkérdeztük, mint üzenne a sport kapcsán a korosztályának? Megítélése szerint a sport a testi egészség megőrzése mellett sokat segít a mentális egészség megőrzésében is . Edzettséget ad, célok vannak, s mind emellett egy olyan közösség részese lehet az, aki sportol, amelyikben jól érezheti magát, ahol a tagok segítik egymást, ahol bizalommal fordulhatnak másokhoz.

A sikeres vizsga után sem pihenhetnek a karatésok, decemberben Egerben vár rájuk a következő megmérettetés.

Egy bányász régió