Kazincbarcika: sportpályát avattak az Árpádban

Szerda délután sportpályát avattak az Árpád Fejedelem Tagiskolában. A vendégeket Göndör Judit köszöntötte, aki külön szólt a jelen lévő, a KBSC és DVTK csapatait képviselő ifjú labdarúgókhoz.
Külön köszöntötte Csábi Józsefet, KBSC felnőtt csapatának vezetőedzőjét, aki korábban a Budapesti Honvéd, a Nyíregyháza, Szolnok vezetőedzője volt, s játékosként EB és BL meccseken is játszott.
Jelen volt, s köszöntötte Zabos Attilát, aki U21 válogatott volt, 182 alkalommal lépett pályára az élvonalban.

Balról jobbra: Zabos Attila, Csábi József

Wachter Balázs, a Kolorcity Kazincbarcikai Sport Club ügyvezetője szólt a beruházásról. Mint mondta a 20×40 méteres műfüves pálya nettó 32 millió Ft-ba került, ennek 70 %-a TAO támogatás, 30 % pedig az önkormányzat hozzájárulása.
Klimon István alpolgármester az összefogás jelképeként tekint a sportlétesítményre. Mint mondta, ez a második, iskola területén megvalósuló ilyen beruházás, s reményeik szerint minden alapfokú iskolába sikerül megvalósítani ilyen beruházást.
Demeter Zoltán országgyűlési képviselő örömét fejezte ki, hiszen minden megvalósuló beruházás az adott közösség érdekeit szolgálja. Ez a beruházás a sportegyesület és az Árpád Fejedelem Tagiskola tanulóinak épült. Bízik abban, hogy ez segít a sport és azon belül a labdarúgás népszerűsítésében.

A köszöntők után az ünnepélyes szalagátvágással megtörtént a sportpálya birtokba adása, melyen a KBSC és a DVTK ifjú focistái tartottak bemutatót.

A galéria a képre kattintva nyitható meg.

Egy bányász régió