Újkazinci Baráti Kör: adventi zenés est a szeretet és a jótékonyság jegyében

Az Újkazinci Baráti Kör a szeretet és a jótékonyság jegyében “Töltsd meg a szívedet szeretettel” elnevezéssel 3 alkalomból álló zenés estet szervezett, melynek első koncertjére szerda este került sor a Kocka Étteremben.

A karácsonyra hangolódást segítő zenés estek kapcsán adománygyűjtést is szerveznek, melynek bevételét a Kazincbarcikai Kórház pszichiátriai rehabilitációs osztályának és a járóbeteg szakellátásnak ajánlják föl. Mint azt Kálmán Vilmosné megfogalmazta: “a rehabilitációra már rendeztek be mini könyvtárat, amit időközönként frissítenek is, de most televíziót szeretnénk vásárolni, ugyan is elég gyakori, hogy a gyógyítás, a terápia hosszú heteket vesz igénybe, még valaki visszatér a munka világába. Nem ritka a 6-8 hét, vagy még ennél is több. Az adománnyal az osztályt szeretnénk komfortosítani a betegellátás érdekében. Ha az adomány mértéke lehetővé teszi, más osztályokat is támogatnának. “


A sorozatnak hárman szervezője van: a Civil centrum, ők finanszírozzák a rendezéshez szükséges költségeket, Göndör Judit és az Újkazinci Baráti Kör. A helyszínt a Kocka Étterem biztosítja. Az első héten itt lesz az adománygyűjtő dobos is elhelyezve, így akik támogatást szeretnének adni, itt tehetik meg.

Az összefogást jelzi, hogy a fellépők, a hangtechnikát biztosító Skystudió, a Kocka étterem ingyenesen segítik a rendezvény sikerét.

Az első koncert fellépői voltak:
– Bárdos Maja, a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium diákja,
– Svéd Mátyás, a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium mestertanára,
– Semsey házaspár
– Gyurkovics Tibor trombitaművész



A szervezők szeretettel várják a második koncertre is az érdeklődőket, melynek időpontja: 2023. december 06. 17 óra. Helyszíne: Kocka Étterem.

A galéria a képre kattintva nyitható meg.

Egy bányász régió