A lakhatási feltételeket javították Alsóvadászon

A Széchenyi 2020 program keretében a EFOP-2.4.1-16-2017-00069 kódszámú projektnek köszönhetően megvalósult a SZEGREGÁLT ÉLETHELYZETEK FELSZÁMOLÁSA KOMPLEX PROGRAMOKKAL ALSÓVADÁSZ TELEPÜLÉSEN (ERFA)”

A legfőbb cél a lakhatási feltételek javítása, aminek a keretében 5 db új építésű önkormányzati bérlakás került kialakításra, amely legalább 32 főnek biztosít megfelelő és korszerű lakhatást, hozzájárulva a leszakadás megállításához és az ott élő lakosság társadalmi státuszának emelkedéséhez. Továbbá egy meglévő épület megvásárlásával, Csillag Szolgáltató Pont került kialakításra a szolgáltatások helyben való elérése céljából. Szociális szolgáltatások, ügyintézés, internet elérés, tisztálkodási és mosási lehetőség biztosítását nyújtja. Ugyanebben az épületben került kialakításra a Csillag Szolgáltató Ház. A meglévő épületben így elérhetőek a szolgáltatások továbbá közösségi rendezvényeknek, programoknak is otthont ad.

A program elsősorban az EFOP-1.6.2 ESZA program keretében fejlesztésbe bevont 136 fő periférikus településrészen szegénységben és társadalmi kirekesztésben élőket célozta meg, ugyanakkor a település egésze számára is biztosított olyan infrastrukturális fejlesztéseket, amelyek segítik a hátrányos helyzetű emberek felzárkózását, a település életébe történő integrációját és egész falu megújulását.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.
Projekt azonosító szám: EFOP-2.4.1-16-2017-00069
Kedvezményezett neve: Alsóvadász Község Önkormányzata
Támogatás összege: 200 000 000 Ft
Támogatás mértéke: 100 %
Projekt befejezési dátuma: 2023.12.28.

Borítókép: Alsóvadász polgármesteri hivatal
Forrás: facebook

Egy bányász régió