Átvált az időjárás, tavaszból tél lesz

Országos előrejelzés

SZOMBAT
Döntően borult idő várható, délen, délkeleten átmenetileg szakadozhat, vékonyodhat a felhőzet. Több helyen, több hullámban kell esőre, záporra számítani, legkisebb eséllyel a délkeleti megyékben valószínű csapadék. A Viharsarokban a déli, délkeleti, a nyugati megyékben már az északira forduló szelet kísérik élénk, utóbbi tájon késő estétől erős széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 16 fok között várható, északnyugaton az alacsonyabb, a déli, délkeleti országrészben a magasabb értékekkel. Késő estére 3 és 10 fok közé hűl le a levegő.

VASÁRNAP
Erősen felhős vagy borult lesz az ég, keleten lehetnek átmeneti felszakadozások. Délkeleten kisebb a csapadék esélye, máshol többfelé várható eső, melyet északnyugat felől egyre nagyobb területen havas eső, hó vált fel. Néhol átmenetileg ónos eső is lehet. A halmazállapot-váltással párhuzamosan fokozatosan csökken a csapadékhajlam. A korábban lehullott csapadék lefagyhat! Az északnyugati, északi szelet erős, sokfelé viharos lökések kísérik. Északnyugaton a szél hordhatja a havat. A csúcsérték is hasonlóan, -2 és +10 fok között alakul, északnyugaton lesz a hidegebb, délkeleten az enyhébb idő. Északnyugaton és északkeleten reggel állhat be a maximum, napközben hűl a levegő.

HÉTFŐ
Borult lesz az ég, majd késő délutántól észak felől szakadozik, csökken a felhőzet. Főleg délen, illetve a középső országrészben fordulhat elő kisebb havazás, hózápor, majd a nap második felében csökken a csapadék esélye. Az északi szelet erős, többfelé viharos lökések kísérik. Hajnalban általában -8, 0, az északkeleti szélvédett tájakon -11, -9 fokot is mérhetnek. Kora délután -6, +1 fok között alakul a hőmérséklet, az ország nagy részén tehát egész nap fagyhat.

KEDD
Egyre nagyobb területen kiderül az ég, jobbára napos időre van kilátás, délen, délnyugaton maradhatnak legtovább felhős körzetek, ott néhol még nem kizárt hószállingózás. Az északi, északkeleti szelet több helyen kísérhetik erős, néhol időnként viharos lökések, majd napközben csillapodik a légmozgás. A minimum-hőmérséklet általában -10, -3 fok között alakul, a szélvédett derült részeken hidegebb is lehet. A csúcsérték is csak -5 és +1 fok között valószínű.

SZERDA
Általában derült vagy gyengén felhős, napos időre számíthatunk, északkeleten lehet esetleg több a felhő. Csapadék nem lesz. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A minimum általában -11, -6 fok között alakul, de a havas tájakon hidegebb is lehet. A maximum-hőmérséklet -3 és +2 fok között várható.

CSÜTÖRTÖK
agyrészt gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég, keleten, északkeleten lehet több a felhő. Csapadék nem várható. A nyugati szél néhol időnként megélénkülhet. A minimum-hőmérséklet általában -10, -3 fok között alakul, a havas részeken hidegebb is lehet. A csúcsérték -3 és +3 fok között valószínű.

PÉNTEK
Jobbára derült, illetve gyengén felhős, napos időre van kilátás, északkeleten, keleten lehet több a felhő. Csapadék nem valószínű. Hajnalban általában -8, -1, a havas körzetekben -12, -9, kora délután -2, +4 fokot olvashatnak le a hőmérőkről.

Forrás: met.hu

Egy bányász régió