Átadták az új Birkózó-és Súlyemelőcentrum épületét Kazincbarcikán

Ma délelőtt a Grundbirkózó diákolimpia országos elődöntőjével egybekötve avatták fel a “Kazinczy Tornacsarnok Birkózó-és Súlyemelőcentrum” épületét.

Szép gesztus volt, hogy az átadást összekötötték azoknak a versenyével, akik az épületet használni fogják, azaz a diákok, versenyzők megmérettetésével.
A diákolimpia résztvevőit Deák-Bárdos Mihály a MBSZ B-A-Z vármegyei elnöke köszöntötte, aki sportszerű és balesetmentes versenyzést kívánt a gyerekeknek.
Ezt követően Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke köszöntötte a versenyzőket. Szólt a csarnok építéséről, arról, hogy ehhez jelentős támogatást nyújtottak. Megköszönte Kazincbarcika város vezetőinek a támogató hozzáállást, majd jutalmazták a beruházás megvalósításában közreműködőket, valamint a kazincbarcikai birkózó sport meghatározó személyiségeit:

Kónya Lajos
-Fodor Pál
-Demeter Zoltán
-Szitka Péter
-Kovács László

Ezt követően elkezdődött a verseny, a birkózó-és súlyemelőcentrum épületében került sor az ünnepélyes átadásra.
Demeter Zoltán országgyűlési képviselő köszöntőjében szólt a kazincbarcikai birkózás kiemelkedő eseményeiről, elért eredményeiről, s mint fogalmazott, meglátása szerint egy ilyen sikeres szakosztály megérdemli a korszerű feltételeket. Beszélt arról is, hogy a város polgármesterével együttesen keresték fel Németh Szilárdot, a MBSZ elnökét, aki a találkozón ígéretet tett a beruházás pénzügyi támogatásra. Miután a támogatás megérkezett, a beruházás sikeresen megvalósulhatott.
Szitka Péter polgármester a beruházás előzményeit, történetét elevenítette föl, kiemelve a birkózókkal folytatott sok-sok egyeztetést, s szólt arról, hogy ezzel a birkózók is hozzájárultak egy korszerű létesítmény létrehozásához. Köszönetet mondott a támogatásárt, és sikereket kívánt a csarnokot használó szakosztályoknak.

A galéria a képre kattintva nyitható meg.


Egy bányász régió