ORBÁN VIKTOR 2024-ES ÉVÉRTÉKELŐ BESZÉDÉNEK FŐ ÜZENETEI

Pedofil bűncselekményeknél nincs kegyelem. A lemondás helyes volt, és megerősít bennünket. – A gyermek sérthetetlen, bántalmazása a legsúlyosabb büntetést vonja maga után. Kegyelemnek ilyenkor helye nincs. Ezért a lemondás helyes volt, és megerősít bennünket. A távozó két asszony kisujjában több méltóság van, mint a baloldal összes vezetőjében együttvéve. Az államfő lemondásának oka az, hogy egy gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmény leplezéséért elítélt embernek elnöki kegyelmet adott, kegyelmi döntését pedig a magyarok elsöprő többsége nem fogadta el és elutasította. A kibillent egyensúlyt helyreállítani, a felháborodás magasba csapó hullámait megszelídíteni, a család- és gyermekvédelem ügyében a nemzetet újraegyesíteni csak az elnök lemondásával és új elnök hivatalba lépésével lehet.

A gyermekvédelmi rendszert megerősítjük, új törvénycsomagot nyújtunk be – Az áldozatok kálváriája kötelez bennünket, hogy megerősítsük a gyermekvédelmi intézményeink vezetését és felügyeletét, az ott dolgozókra vonatkozó előírásokat és korlátozásokat. Mindezeket együtt pedig egy új gyermekvédelmi törvénycsomag formájában be kell nyújtanunk az Országgyűlésnek. A képmutató és kétszínű baloldal ott majd vitézkedhet. Na, ott majd lehet kapaszkodni.

Új államfő választásról – Sürgető feladat az új köztársasági elnök megválasztása. Azt kérem az Országgyűlés kormánypárti frakcióitól, hogy Novák Katalin köztársasági elnök távozásának napján indítsák el az új elnök megválasztásához vezető eljárást. Kérem, hogy az átmeneti időszakot szorítsuk minimálisra, ahogy az egy nagy és erős kormányzó párthoz illik.

2023-as extra nehéz év volt – A ’23-as extra nehéz évből sikerült ép bőrrel kikecmeregni. Ötödik éve kell rendkívüli körülmények között és embert próbáló nyomás alatt élnünk és dolgoznunk. A munkahelyeket sikerült megvédeni. A foglalkoztatási ráta ma 75 százalékos, hogy el akarjuk és el is fogjuk érni a 85 százalékot. Magyarországon még legalább 300 ezer ember bevonható a munka világába, és minden évben többen jönnek haza. sikerült megvédeni a nyugdíjakat is és visszaadni a 13. havi nyugdíjat, amit még a baloldal vett el az emberektől. Az inflációt – a jegybank segítségére sietve – sikerült a rekordmagas 25 százalékról 4 százalék alá szorítani, a költségvetési hiányt csökkenő pályán tartani, a minimálbért 15 százalékkal emelni.

A 2024-es célokról – 2024 újra Magyarország sikereinek éve lesz. 2019-es volt az utolsó békeév, amikor az infláció mindössze három százalék volt, a gazdaság öt százalékkal nőtt. Azzal is számot kell vetni, hogy a világ közben sokat változott. A gazdaságban a zöldenergia korszaka már nem kopogtat az ajtón, hanem berúgta azt. A jövő a zöldenergiáé. A magyar politika stabilitása világszerte ismert és elismert. Ha a helyén van és elég gyors az eszünk és jól használjuk az erőnket, akkor egész Európában mi tudunk a leggyorsabban alkalmazkodni a változásokhoz.

A jövő a zöldenergiáé – A zöldátálláshoz két dolog kell: a zöldenergiát meg kell termelni és el kell tárolni. A tervek között van Paks II. megépítése és Paks I. üzemidejének meghosszabbítása, és szélsebesen felépítjük a kisebb-nagyobb naperőműveinket. Csupán néhány évre van az energiafüggetlenség. Az emberek jogos környezetvédelmi és biztonsági szempontjait figyelembe kell venni, csak az európai mércének megfelelő üzemeket szabad működtetni. Képzeljék el Győrt az Audi vagy Kecskemétet a Mercedes nélkül! A magyar autóipari termelés értéke több mint 13 ezermilliárd forint; több százezer család kenyerét adja.

Brüsszelből egyre csak a baj zúdul be hozzánk – Brüsszel Ukrajna-stratégiája látványosan megbukott. Magyarország álláspontja változatlan: nem hagyjuk magunkat belerángatni a háborúba, nem fogunk fegyvert szállítani. Az Egyesült Államok egyre inkább vonakodik, egyre csökkenő lelkesedéssel fizeti Ukrajnát, a terhek egyre növekvő része pedig arra az Európára hárul. Kőbe kellene vésni, hogy az uniós tagállamok közös hitelfelvétele többé nem járható út Magyarország számára.

Brüsszelben változás kell – Brüsszel magára hagyta az európaiakat. Sohasem volt ekkora távolság a brüsszeli politika és az európai emberek érdekei és akarata között. Brüsszelben változás kell. Az unió bővítése érdemeken alapuló objektív eljárás helyett az ukránok érdekében aktuálpolitikai célokat szolgáló kommunikációs eszközzé vált. A jogállamisági eljárásról kiderült, hogy azok egyszerű „politikai bikacsökök”

Európa-szerte tiltakozó gazdák – Ukrajna előtti piacnyitás lehetetlen helyzetbe hozta az európai mezőgazdaságot. Egészséges, helyben termelt élelmiszer helyett, műhúst és GMO-s vackokat sóznak ránk.

Migráció – A vak is látja, hogy a migráció biztonsági kockázat, ráadásul az antiszemitizmus melegágya. Ők maguk csalogatták be a migránsokat, vattacukorral ültek ki Brüsszelben. Ha húsz év múlva Nyugatra látogat valaki, Európát találja még ott, vagy valami egészen mást? Ideje szembenézni a valóssággal, hogy az európai versenyképesség a háború, a szankciók és a blokkosodás miatt megroggyant.

Svéd NATO-csatlakozás – A Svédországgal fennálló vita a lezárás felé közeledik. A parlament a tavaszi ülésszakának kezdetén ratifikálhatja Svédország NATO-csatlakozását.

2024 sorsfordító év lehet. – Szuperválasztási év, amikor Brüsszelben, az Egyesült Államokban, Indiában és még egy tucat helyen döntenek az emberek. nagyon szeretnénk, ha Donald Trump elnök visszatérne az elnöki székbe, és békét csinálna. Újraéledő nagyság Amerikában és Európában. Konnektivitás, erősödő szlovák, osztrák, szerb, magyar térségi együttműködés és brüsszeli szuverenista fordulat. A brüsszeli bürokraták nem fogják kihúzni Európát a válságból. Valódi változást csak egy új európai jobboldal hozhat. Az új jobboldal nem Európa alternatívája, hanem európai alternatíva kell, hogy legyen.

Egy bányász régió