A Mi Hazánk Mozgalom megnevezte kazincbarcikai polgármester-jelöltjét

A jelenlegi városvezetők után a Mi Hazánk Mozgalom is megnevezte kazincbarcikai polgármester-jelöltjét.

A csütörtöki sajtótájékoztatón Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke  mutatta be a sajtó képviselőinek a párt polgármester-jelöltjét Dr. Fliszter Zsuzsanna személyében, aki a szervezet   végrehajtási és hitelügyi szakpolitikusa.

Dr. Fliszter Zsuzsanna neve ismerős lehet a kazincbarcikaiak előtt, hiszen többször szervezet lakossági fórumot a végrehajtási ügyek károsultjainak, és sokféle  módon igyekezett eljárni a jelenlegi végrehajtási szabályozások megváltoztatása érdekében.
De talán ismerős lehet neve a strand bezárása, vagy a balatonszepezdi üdülő eladása elleni kampányai kapcsán is, illetve a McDonald’s eredeti helyszíne elleni fellépése, ami -elmondása szerint őt igazolta. A lakóépületektől távolabb megépült gyorsétterem messze jobb választás volt, mint ami az eredeti tervben szerepelt.

Arra a kérdésre, hogy miért vállalta a jelölést, több érvet is felsorakoztatott.
Születése óta Kazincbarcikán él, tehát a város polgáraként jól ismeri a gondokat, lehetőségeket, s a jelenlegi gyakorlatokat is.
Véleménye szerint az átlátható gazdálkodás megteremtése nem halogatható, a város lakóinak tudnia kell, hogy mire mennek el a forintok.  Mint ahogyan a város polgáraival való konzultáció kialakítása is kiemelten fontos. Negatív példaként említette a balatonszepezdi tábor eladását. Erről, valamint ennek kapcsán felmerült  lehetőségekről érdemben kellett volna tájékoztatni Kazincbarcika lakosságát. Ez vonatkozik a város több vagyonelemére is, ami hasonló sorsra jutott.

S természetesen az is cél, hogy olyan képviselő-testület jöjjön létre, ahol valódi szakmai viták zajlanak. Jelenleg van egy városvezetői frakció, szavazógép, s van egy ellenzéki frakció, amelyiknek a hangját nem nagyon lehetett hallani. Olyannyira nem, hogy a város lakói azt gondolhatnák, minden rendben van, hiszen az ellenzék sem emelt kifogást szinte semmi ellen. Egy pezsgő, más stílusú, valódi vitákra épülő képviselő-testületet  szeretnének létrehozni.
Új elem lenne a beérkező és kiemelten fontos kérelmek, javaslatok ismertetése, s prioritást élvezne a nyilvánosság biztosítása.

Mint elmondta a párt programja készen van, hamarosan megismerhetik azt a város lakói. Valamennyi körzetben lesz jelöltjük, őket 2-3 héten belül mutatják be.

Dr. Fliszter Zsuzsanna, Pakusza Zoltán

Egy bányász régió