Letartóztatásban a férfi, aki Felsőnyárádon egy idős nőt megszúrt

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akivel szemben emberölés bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A nyomozás adatai szerint 2024. március 24-én 11:50 óra körüli időben a gyanúsított, aki korábban több alkalommal végzett az idős sértettnél pénz fejében kerti munkákat, bement a sértett nő felsőnyárádi ingatlanába, ahol tőle pénzt követelt, majd az ágyra lökte, a nála lévő késsel három alkalommal nyaktájékon megszúrta, majd 20.000 Ft-ot magához véve távozott a helyszínről.

Az elsődleges orvosi vélemény szerint a sértett sérülései 8 napon túl gyógyulóak.

A gyanúsított cselekménye – bizonyítottság esetén – nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette kísérletének a megállapítására alkalmas.

A bíróság álláspontja szerint a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és az emiatt kiszabható büntetés súlyosságára, mely 10 évtől 20 évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, valamint a gyanúsított kedvezőtlen egzisztenciális helyzetére figyelemmel szökésétől, elrejtőzésétől megalapozottan lehet tartani. Fennáll annak a veszélye is, hogy a gyanúsított a tanúk befolyásolásával vagy tárgyi bizonyítási eszköz megsemmisítésével a bizonyítást megnehezítené. Életvitelére figyelemmel pedig a bűnismétlés veszélye is reális.

Mindezen okok alapján a gyanúsított letartóztatását a Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte.

A végzés nem végleges.

Egy bányász régió