Megvannak a jelöltek, a Városvédők nem írták alá a plakátolásról szóló többpárti megállapodást

Kazincbarcikán is teljes listát közöltek a pártok, egyesületek. Bár még választás honlapján nem találhatók meg az adatok, de nem gondoljuk, hogy az ajánlások összegyűjtése gondot okozott volna.

Ami inkább érdekes, hogy a jelenlegi városvezetők kivételével egyik szervezet sem tudott külön “csak” polgármester-jelöltet állítani. Elviekben 8 képviselőjelölt + 1 polgármesterjelölt szerepelhet minden szervezet ajánlásában, de az ellenzék csak 8 főt jelölt, mindegyik esetben valamelyik képviselőjelölt egyben polgármesterjelölt is.

Ez bizony szomorú, s el kell gondolkodni az ellenzék beágyazódottságán. Persze ebben jócskán benne lehet, hogy az ellenzéki képviselők az elmúlt ciklusokban csak bent ültek a testületben, maradandót nem alkottak, a város lakóit nem tájékoztatták azokról a dolgokról, amelyek mostanság megjelennek. Éveken keresztül mindenki gondolhatta, minden jól megy a városban, hiszen nincs ellenzéki kifogás.
Erről csak a kampány idején beszélni nem túl jó ómen. S vannak ellenzéki képviselők, akik mindig oda csapódnak, ahol egy listás hely összejöhet. Ez sem túl vonzó választó szemmel.

A jelöltek:

Polgármesterjelöltek:
MSZP_DK-Momentum.. Szitka Péter

Mi hazánk. dr. Fiszter Zsuzsanna
Városvédők: Mérten János
Fidesz: Szeifert Lajos

A Városvédők nem írták alá

A Városvédők nem írták alá a kampányra vonatkozó közös megállapodást, melynek célja az lenne, hogy a megállapodás alapján plakátolnak, megelőzve azt, hogy olyanná váljon minden, mint a rendszerváltás utáni első választásokon. Az egyeztetésen a jelen levő a szervezetet képviselő Pogány István igent mondott, de végül nem csatlakoztak a Városvédők.
Az egyesület elnöke kérdésünkre azt mondta, ők a választási törvényben rögzítetteket tekintik irányadónak, azért nem írták alá a megállapodást. A törvényben leírtakat viszont betartják.

Egy bányász régió