Újkazinci Baráti Kör: zenés traccsparti, hogyan maradjunk fiatalok-Receptek sikeres férfiak szemüvegén át

Érdekes és izgalmas rendezvényre várta az érdeklődőket az Újkazinci Baráti Kör. Zenés traccsparti keretében igyekeztek feltérképezni, hogyan maradhatunk fiatalosak, aktívak 60 után is.
Vendége volt a klubnak:
Mező István politikus, pedagógus, karikaturista,
Hajnal József Príma Díjas újságíró,
Kósa György zeneterapeuta.

Az, hogy a találkozó érdekessé, kötetlenné vált, köszönhető Bodó Józsefnek is, aki házigazdaként az érdekes, izgalmas témák felé terelte a beszélgetést.

Hogyan legyünk fittek, boldogok 60 éves kor után is?
Valamennyi vendég más-más szemszögből vizsgálta ezt a kérdést, de volt több közös pont is.
Mező István a humor erejében hisz. A vidámság felszabadítja a lelket, szabadabbá tesz. Hajnal József az új, a korábbitól eltérő célok kitűzését és megvalósítását nevezte fontosnak. Ilyen cél lehet, amikor unokánk lesz, s szeretet mellett meg kell tanulnunk “elviselni”, ahogyan az unoka tanítja a nagyszülőket. Kósa György a zene erejét emelte ki, s még egy dolgot fontosnak tart, merjünk szabadok lenni.
Erre hozta fel példaként Fischer Annie egyik koncertjét, ahol sok hibával zongorázott, s már a zenekar is kétségbeesett, hogy miként fogadja ezt a közönség. A koncert végén hatalmas taps köszöntötte a művészt, aki egy ráadás zongoraszámmal köszönte meg a tapsot. S olyan hihetetlen pontossággal, virtuozitással játszott, amit a zenekar még nem hallott sehol a világban. Ezt az esetet a szabadság erejének tartotta Kósa György.
Vidám pillanatokat okozott, amikor Mező István a Miskolci Illés Zenekar megalakulásáról beszélt, felelevenítette a Parlamentben Horn Gyuláról készített karikatúra elkészítésének történeté,t a a fogadtatást.
Hajnal József a célok kapcsán beszélt arról, hogy mi vezette őt a mesekönyvek írásához, s ahhoz, hogy gyermekeknek tart mesés előadást.

A vidám hangulatú beszélgetést zenés műsor tette oldottabbá.

Balról jobbra: Bodő József, Mező István, Hajnal József, Kósa György

Egy bányász régió