Gazdag program várta az érdeklődőket a Don Bosco Sportközpontban advent első vasárnapján

15.00 órakor a SZÁMALK-Szalézi Technikum és Szakgimnázium tanulóinak alkotásaiból rendezett kiállítás megnyitójára került sor. A vendégeket Szabó Zsolt, az intézmény vezetője köszöntötte, aki szólt advent fontosságáról, valamint ismertette azt a sokszínű programsorozatot, mellyel az adventi időszakban várják az érdeklődőket.
A kiállítást Janka Gábor görögkatolikus parókus nyitotta meg. Megnyitójában szólt az ikonok készítésének szigorú szabályairól, arról, hogy nem elegendő a mesterségbeli tudás, a szigorú szabályoknak is meg kell felelni. Szabó Andrea Cecília az iskola művésztanára az ikon készítésének folyamatáról beszélt.


A kiállítás után a Muzsikáló Kávéház keretében Jancsó Dóra karácsonyi dalokból összeállított koncertjét hallgathatták meg a jelenlévők. Az első adventi gyertyát koncert közben gyújtotta meg a művésznő.

Az első adventi est programját a DBS előtt felállított Betlehem megáldása zárta. A Betlehemet Ábrahám Béla szalézi szerzetes, rendházigazgató nyitotta meg.

A Betlehem fából faragott szereplői életnagyságúak, nagyvisnyói fafaragó készítette azokat. Mint azt Ábrahám Béla elmondta, még nem teljes a szereplők sora, ezek a jövőben folyamatosan készülnek majd el. Ezzel együtt egy nagyon fontos eseménynek tartja, hogy ez a különleges Betlehem elhelyezésre került Kazincbarcikán.

Egy bányász régió