SIKERESEN BEFEJEZŐDÖTT AZ ÚJ BÖLCSŐDE KIALAKÍTÁSA SELYEB TELEPÜLÉSEN

Selyeb Község Önkormányzat sikeresen pályázott a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett TOP-1.4.1-19 Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése című felhívására. Az önkormányzat egy új bölcsődei épületet építettet, mely 2 csoportos, 24 férőhelyes intézmény. A projekt összköltsége, 246 514 062.- Ft, az intézmény európai uniós támogatással épült. A támogatás 100%-os támogatottságú, vissza nem térítendő támogatás.

Az önkormányzat a tulajdonában lévő ingatlanon (Selyeb, Kossuth utca 35.) egy 24 fős, 2 csoportszobás bölcsőde építését valósította meg. Az épület akadálymentes megközelítése érdekében akadálymentes parkoló épült, továbbá kialakításra került kerékpártároló is. A projekt során 2 csoportszoba építése és a tárgyi feltételek megteremtése történt meg (eszközbeszerzés), továbbá főzőkonyha kialakítására is sor került, mely a bölcsőde ellátására szolgál. Az újonnan létrehozott férőhelyek megvalósulásával több hátrányos helyzetű gyermek fogadására is lehetőség nyílt.

Az új bölcsőde épülete és tervezett szakmai programja a jogszabályi szakhatósági feltételeknek és helyi szükségleteknek megfelelően került megtervezésre.

A beruházás főbb célkitűzései az alábbiak szerint foglalhatók össze:

-a településen 3 éven aluli gyermekek napközbeni ellátása, gondozása intézményi keretek között,
-kiemelt hangsúly a szülők és a bölcsőde kapcsolatának kialakítására,
– 4 fő részére tervezett új munkahely létrehozása

A projekt címe: Új bölcsőde kialakítása Selyeb településen.
A projekt azonosítószáma: TTOP-1.4.1-19-BO1-2019-00029
Megvalósítás időszaka: 2020. 05. 08. – 2023. 11. 30.
A projekt összköltsége: 315 512 900
A támogatás mértéke: 100%

Egy bányász régió